ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Ιταλία: Η αριστερή διανόηση κινητοποιείται ενάντια στον ρατσισμό.

Τριάντα τέσσερες χιλιάδες υπογραφές έχουν κιόλας συγκεντρωθεί κάτω από μία σημαντική διακήρυξη των διανοούμενων της αριστεράς, ανάμεσά τους ο Ντάριο Φό και ο Αντρέα Καμιλέρι.
Η διακήρυξη κατ’ αρχή επιχειρεί μία σύντομη περιγραφή της πολιτικής-πολιτειακής κατάστασης στην Ιταλία, όπου ο Μπερλουσκόνι είναι απόλυτα κυρίαρχος του συσχετισμών στο κοινοβούλιο. Σ’ αυτή την κυριαρχία αναγνωρίζουν την «ευκολία» της προώθησης πρωτοφανών ρατσιστικών νόμων, που φτάνουν μέχρι την απαγόρευση των μικτών γάμων… Εξίσου πρωτοφανής και σατανικός είναι ο νόμος, που ορίζει, ότι τα παιδιά των παράνομων γυναικών δεν έχουν δικαίωμα καμιάς πολιτικής ρύθμισης και αναγνώρισης, καταδικασμένα στην ισόβια «παρανομία»… Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν ο Μπερλουσκόνι της συγκυρία της παρούσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποφασίζει νόμους, που σημαδεύουν άμεσα τον ίδιο τον πολιτικό χαρακτήρα του ιταλικού κράτους.
Οι Ιταλοί διανοούμενοι απευθύνονται στους Ευρωπαίους για να ματαιώσουν την «μολυντική» επέκταση του Ιταλικού νομιμοφανούς ρατσισμού…
Δημοσίευση σχολίου