Υπάρχουν και τέτοιου είδους άνθρωποι

Ισως ο πόνος, ο σωματικός, ο ψυχικός, ο κοινωνικός να είναι καταλύτης στην απελευθέρωση του ανθρώπου απο τα ανταγωνιστικά ένστικτα και την υιοθέτηση της κοινωνικής συντροφικότητας, που αποτελεί -κατά την γνώμνη μας- απόδειξη ανθρώπινης ιδιότητας. Δες τε αυτό το video, που παραθέτουμε...Αξίζει τον κόπο. Και μην βιαστείτε να πείτε: Μα, είναι παιδιά... Τα παιδιά είναι άνθρωποι με καθαρότερο μυαλό και ψυχή. Πριν βρωμίσουν από τα προστάγματα της ...φιλελεύθερης ανταγωνιστικότητας...


Σχόλια

Ο χρήστης Πολυχρόνης Ιωάννου είπε…
Αγαπητέ μου φίλε δεν είναι μόνο παιδιά, που όπως λες «Τα παιδιά είναι άνθρωποι με καθαρότερο μυαλό και ψυχή»…. Ζουν και σε μια κοινωνία μακριά από τι ηθική του «ο πρώτος είναι τα πάντα και οι υπόλοιποι τίποτε», μακριά από την φιλοσοφία του «οφθαλμού αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», μακριά από την φιλοσοφία του «δίκιου του ισχυρότερου» που υιοθετώντας το νόμο της ζούγκλας δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να ξεφύγει από τα όρια του κτήνους.
Αμφιβάλω αν θα βλέπαμε τέτοιες εικόνες στη σημερινή Ελλάδα και σε οποιαδήποτε «ανεπτυγμένη χώρα» του «δυτικού πολιτισμού».