...Πνεύμα και Ηθική !!!

Ελεγε και ξανάλεγε ο μακαρίτης Βασίλης Αυλωνίτης, ως ο πρύτανης της υποκρισίας, όταν παρίστανε τον αγνό και πουριτανό ενώ ποθούσε διακαώς μερικά ζουμπουρλούδικα κοριτσάκια να τα ...χουφτώσει, όπως έλεγε σε άλλη ταινία ο επίσης μακαρίτης Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Τους δύο σπουδαίους ηθοποιούς και τις ατάκες τους μας τις έφερε στο νου ο πάντοτε πληροφορημένος και πληροφορών ιστότοπος για τις υποδομές στην Ελλάδα (http://www.ypodomes.com/) με ανάρτησή του σχετική με την παρατεινόμενη επί σχεδόν 3ετία εγκατάλειψη των ήδη έτοιμων ΕΠΤΑ(!!!) νέων σταθμών των γραμμών 1 & 2 του ΜΕΤΡΟ (Ανατολικά & Δυτικά), που η λειτουργία τους θα προσέφερε:
-Περίπου 68 εκατομύρια Ευρώ στο Ταμείο της Επιχείρησης (...ψιλοπράματα).

-160 χιλιάδες περισσότερους εξυπηρετούμενους επιβάτες στο μαρτυρικό από κυκλοφοριακή (και όχι μόνον) άποψη Αττικό λεκανοπέδιο.

-Μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων κατά 50 χιλιάδες περίπου ημερησίως με όσα προφανή συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής αλλά και για την οικονομία του τόπου αυτή η μυκλοφοριακή μεταβολή.

Ολα αυτά, όμως δεν έχουν καμία αξία μπροστά στο ...μεγαλείο ηθικής των διοικούντων... Δεν δέχονται όλοι αυτοί που επί 10ετίες τώρα κρατούν τις Θερμοπύλες της διαφάνειας και της εντιμότητας να υποστούν έστω και ένα μικρό λεκέ στο κατάλευκο ένδυμα του ήθους τους... Πώς να γίνει ανεκτή η υπόθεση SIEMENS σε ένα τόπο, που οι λέξεις σκάνδαλα, μίζες, αρπαχτές κ.α. είχαν σκουριάσει μέσα στα λεξικά όντας λησμονημένες σαν έννοιες της κοινωνικής καθημερινότητας ... Ουδείς λοιπόν πάναγνος θέλει έστω και να πλησιάσει, να ακουμπήσει την έναρξη λειτουργίας των 7 σταθμών στην πολύπαθη Αττική, που οι συγκοινωνιακές της υποδομές ιδιαίτερα των μέσων σταθερής τροχιάς, πληρώνουν τις εθνοσωτήριες επιλογές του: Χτίστε, Χτίστε Χτίστε... Σε μία εποχή, που τα μέσα σταθερής τροχιάς αποδεκνύονται ασυγκρίτως προτιμητέα από ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική άποψη, η ...υπερήφανος Ελλάς έχει την πολυτέλεια να καθυστερεί την παράδοση 7 σταθμών... Αλλά είπαμε... Πνεύμα και Ηθική... Ω! του δουλέματος εγκώμιον!!! Λες και δεν είναι δυνατόν να ελέγξουν αρμόδιοι και ειδικοί το καθαρό της σύμβασης για τα έργα συματοδότησης του ΜΕΤΡΟ... Λες και η ...αμαρτία ενεδρεύει στα καλώδια και στα ηλεκτρονικά και όχι στις πονηρές, βδελυρές και βουλιμικές διαθέσεις των αείποτε αμαρτησάντων και ισοβίως ελεύθερων και θριαμβευτών...

ΥΓ. Νομικοί δεν είμαστε... Απλά αναρωτιόμαστε... Μία τέτοια προφανής παράβαση δημοσίου καθήκοντος από τους αρμόδιους λειτουργούς δεν έχει νομικές συνέπειες;;;

Σχόλια