Συμπαράσταση στους Ελληνες, πρόνοια για όλους μας...



Η "ΦΑΙΑΚΙΑ" είχε από τις πρώτες ώρες της κρίσης υποστηρίξει, πως οι πηγές της Ελληνικές κρίσης είναι καθαρά πολιτικές. Η Ελλάδα έχει οικονομικό πρόβλημα (δημιουργημένο εξαιτίας της άθλιας υποταγής και εξάρτησής της) αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό... Η φτηνή εξαγορά των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου και ο εξανδραποδισμός των Ελλήνων εργαζόμενων είναι οι δύο άμεσοι στόχοι, που προετοιμάζουν την άγρια οικονομική επέλαση των Ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ταυτόχρονα, η πειραματική χρησιμοποίηση της Ελλάδας θα ανοίξει την άμεση ευρεία "κλινική" εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων (με μικροπαραλλαγές) και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, υπό την καθοδήγηση του νέου Ράϊχ...
Γι' αυτό το κίνημα συμπαράστασης, που αρχίζει να δημιουργείται στην Ευρώπη προς τους Ελληνες εργαζόμενους είναι σημαντικότατο πολιτικό βήμα. Είναι πάξη διεθνιστικής συμπαράστασης, που έχει ανάγκη από διεύρυνση και εμβάθυνση... Χαιρετίζουμε, λοιπόν την πρωτοβουλία της εφημερίδας του Γαλλικού Κ.Κ., Humanite, για ενεργό συμπαράσταση στους Ελληνες... Θετικότατες και οι δηλώσεις του Adriano Celentano στο πασίγνωστο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο: "Η Γερμανία και η Γαλλία επιβάλλουν στην Ελλάδα λιτότητα την ίδια ώρα, που την υποχρεώνουν να αγοράζει τα τάνκς και τα καράβια τους". Σταθερά προοδευτικές οι δηλώσεις του Cohn Bendit, που κατήγγειλε την ΓερμανοΓαλλική πολιτική για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο και για την ατιμώρητη και ανεπίστρεπτη κλοπή Ελληνικού Δημόσιου Χρήματος από τους Ναζί...

Παραθέτουμε το μήνυμα του Αργεντίνου προοδευτικού βουλευτή ΧΟΡΧΕ ΣΕΜΠΑΓΙΟΣ:

Σύντροφοι και Φίλοι,
Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζονται για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα.
Νιώσαμε αυτό που νιώθετε.
Πονέσαμε όπως και εσείς.
Κύλησαν τα δάκρια των μανάδων μας όταν τα παιδιά τους έφυγαν μετανάστες στα πέτρινα χρόνια του Δ.Ν.Τ.
Είδαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας να βρίσκονται στην μακροχρόνια ανεργία.
Μας λοιδόρησαν ως τεμπέληδες όπως τώρα χλευάζουν εσάς.
Αγωνιστήκαμε όπως εσείς τώρα !
Νικήσαμε όπως εσείς θα νικήσετε!
VENCEREMOS!

Συναφές και το μήνυμα της Γενικής Σοσιαλιστικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Βενεζουέλας
Αδελφέ Ελληνικέ Λαέ
Συνάδελφοι, Σύντροφοι, companeros
Από το Καράκας της Βενεζουέλας σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό και επαναστατικό χαιρετισμό. Τούτες τις ώρες ο Βολιβαριανός λαός της Βενεζουέλας είναι μαζί σας!
Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες σας είναι δύσκολοι και άνισοι, αλλά ξέρουμε ότι οι λαοί πάντα έχουν την ακατανίκητη δύναμη να νικούν στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο δικός σας λαός έχει γράψει ιστορία. Θα γράψει και τώρα. Έχουμε καταφέρει μέσα από συνεχείς αγώνες να στείλουμε το νεοφιλελεύθερο εργαστήριο και την κρεατομηχανή που καταστρέφει τις κοινωνίες και τις παραδίδει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και στον ιμπεριαλισμό στο αποχωρητήριο της ιστορίας!
Εμείς στην χώρα μας και στη Λατινική Αμερική ανοίγουμε νέους δρόμους που βασίζονται στην αλληλεγγύη, στη αλληλοκατανόηση των λαών μας, στην ανάγκη, η παιδεία, η υγεία, η δημοκρατία να μην εμπόρευμα αλλά κοινωνικά αγαθά για το λαό, ώστε να έχουν πραγματικό περιεχόμενο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένα παιδι που να διψά για να κατακτήσει τη γνώση, τη τέχνη τον αθλητισμό και την ανθρωπιά και να μπορεί να το κάνει. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε αλλά μέχρι τέλους θα αγωνιζόμαστε για αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά!
Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα σας, την νικηφόρα σας ορμή!, το απαράμιλλο θάρρος σας!
Ζήτησε όποτε το κρίνετε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και θα το κάνουμε!
Το έχετε ξανακάνει, δώστε στους λαούς του κόσμου την ελπίδα του αγώνα ξανά!
Ταράξτε τα λιμνάζοντα νερά της Ευρωπης του άγριου καπιταλισμού και τη βαρβαρότητας ώστε να ξαναβρεί τη ψυχή της και τα όνειρα της!
Δίωξε αυτούς που σας θέλουν προσκυνημένους!
Μπορείτε!
Ηasta la Victoria siempre!

Ολα τα ποαραπάνω βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση για τους λαούς της Ευρώπης... Το κίνημα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, άν καταφέρει να αναπτυχθεί είναι κίνημα πρωταρχικής υπεράσπισης ΟΛΩΝ των λαών της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα... Είναι πολύτιμο για την αφύπνιση της Παγκόσμιας κοινής γνώμης, που βομβαρδίζεται με καταιγισμό υποτιμητικών χαρακτηρισμών για τους ... "τεμπέληδες" και "χαραμοφάηδες" Ελληνες, που αποτελούν φυσική προέκταση του αθλίου: "Μαζί τα φάγαμε".

Ισως είναι περιττό να τονισθεί, ότι τυχόν αναζήτηση ιδεολογικής καθαρότητας των ενιστάμενων και συμαραστεκόμενων, συνιστά μυωπία σε βαθμό απόλυτης πολιτικής τύφλωσης... Το κίνημα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό είναι per se προοδευτικό...

Το σύνθημα: "λαός ενωμένος ποτέ νικημένος" αποκτάει πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο μήνυμα στον πληθυντικό: "λαοί ενωμένοι ποτέ νικημένοι".

Σχόλια