E, όχι και να υπογράψωμεν δήλωσιν μετανοίας...

Η απαίτησις του κ. Τσίπρα για να δηλώσουν ενυπογράφως εις τους Ευρωπαίους Εταίρους, οι δύο αρχηγοί των μνημονιακών σχηματισμών την άρση στήριξής τους εις το μνημόνιο προεκάλεσε μήνιν και οργήν εις τους ...πολιτικώς ορθούς κομματικούς σχηματισμούς της πατρίδος, διότι:
1) Το αποκλειστικό προνόμοιο της απαιτήσεως δηλώσεως μετανοίας το επιφυλάσσομεν εις ημάς, αξίους πολιτικούς απογόνους προγόνων, οι οποίοι είτε με την ακραίαν είτε με την κεντρώαν έκφρασιν εφρόντιζον για την ηθικοπιλιτική διαπαιδαγώγηση του παραστρατημένου Ελληνικού λαού... Είναι εξάλλου πασίγνωστα τα αμιγώς κσι εξόχως παιδαγωγικά μέσα που εφαμρόζοντο στη Μακρόνησο, στα Γιούρα, στον Αη Στράτη, στις φυλακές Αβέρωφ, στην Κέρκυρα, στην Αλικαρνασσό, στις στρατιωτικές φυλακές για να συνέλθουν εθνοπατριωτικώς οι παρασυρμένοι... Δεν συζητάμε βέβαια για τους αμετανόητους, πολλοί των οποίων στήθηκαν στα στρατιωτικά αποσπάσματα με σύντομες διαδικασίες.  Τότε μία απλή δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτής, που έφταναν μέχρι την στοιχειώδη αστική δημοκρατία ήταν απαραίτητη για την ίδια την επιβίωση...Επαναλαμβάνομεν, λοιπόν, όπως είπε ανώτερο πράσινο στέλεχος: ντροπή στην αριστερά να ζητάει δηλώσεις μετανοίας... Και εμείς συμπληρώνουμε: αυτό αποτελεί κατάχτηση και προνόμοιο δικό μας.

2) Μπορεί αυτό που ζητήθηκε να μην έχει καμία σχέση προς δήλωση ιδεολογικής μετάνοιας αλλά απλή άρση δέσμευσης προς συγκεκριμένο σύνολο μέτρων και κανόνων, που εξανδραποδίζουν τόπο και λαό, αλλά εμάς έτσι μας συμφέρει να το λέμε: δήλωση μετανοίας.

Μετά, λοιπόν την απειλή για ...δήμευση της περιουσίας μας έρχεται και η απαίτηση δηλώσεων μετανοίας... Θεέ μου, τι κατάπτωσις ( που θα έλεγε και η μανταμ Σουσού...

Σχόλια