"Σοσιαλιστές που αγωνίζεστε από πολυτελή ξενοδοχεία"

Το διαβάσαμε στον ιστότοπο Nooz.gr και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο. Με ... συγκίνηση, βέβαια,  σοσιαλιστική και πατριωτική γιατί στο συμβάν πρωταγωνιστεί και ο δικός μας ο ΓΑΠ, ο Γέωργιος Ανδρέα Παπανδρέου...  Διαβάστε το και οργισθείτε, παρακαλώ...


"Σοσιαλιστές που αγωνίζεστε από πολυτελή ξενοδοχεία"

"Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα... εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας".
Με τα λόγια αυτά κατακεραύνωσε μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ. Παπανδρέου.
Η Μπεατρίθ Ταλεγόν κατήγγειλε την πολυτέλεια μέσα στην οποία κινούνται οι ηγέτες της Διεθνούς και την αδιαφάνεια στα οικονομικά, τα οποία πρέπει "να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου".
"Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε", ανέφερε μεταξύ άλλων.
Και πρόσθεσε: "Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να σας χειροκροτήσουμε και για να γεμίζουμε τις αίθουσες".
"Η ερώτηση που έχω και μου κάνει εντύπωση είναι πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις (σ.σ.: Πορτογαλία), φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αλήθεια νιώθουμε αυτό τον πόνο εδώ μέσα; Αλήθεια μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που ζητάμε από τον κόσμο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Οι νέοι ασφαλώς δεν συμφωνούμε μαζί σας όταν λαμβάνετε αυτές τις αποφάσεις και δεν θα σας στηρίξουμε σε αυτή τη γραμμή", λέει.
"Είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε να μας ακούσετε σε κάθε μία από αυτές τις συναντήσεις. Γιατί δεν θέλετε να μας ακούσετε. Γιατί εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο για να δουλέψουμε ως staff.
Τις συνέπειες τις  πληρώνουμε εμείς οι νέοι του κόσμου, που δεν έχουμε δουλειά, που δεν μπορούμε να χειραφετηθούμε, να αποκτήσουμε παιδί στα 30 γιατί δεν έχουμε δουλειά, παρά το γεγονός ότι είμαστε η καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά σε όλο τον κόσμο... Εσείς οι ηγέτες, κακώς σας αποκαλούν ηγέτες, αφού είστε οι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει" συμπλήρωσε.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες.
"Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί", ανέφερε

Σχόλια