Οι ίδιοι το λένε...

Αν γράφονταν σε κάποια εφημερίδα ή ιστότοπο μη κυβερνητικής προτίμησης θα θεωρούνταν ... προβοκάτσια σε βάρος του εθνοσωτήριου έργου της κυβέρνησης... Πηγή, όμως της πληροφόρησης είναι η ίδια η επιτροπή της ΕΕ, από την οποία πήρε τα στοιχεία το Reuters και που αποκαλύπτουν, ότι:
  • Από το 2010 εως το 2014 η Ελλαδα θα έχει λάβει 236.8 εκατμύρια Ευρώ.
  • Προσθέτοντας και άλλα 25.6 ρκατομ. Ευρώ (ιδιωτική χρηματοδότηση, αποκρατικοποιήσεις κ.λ.π.) φτάνουμε αισίως τα 262.3 εκατομ. ευρώ.
  • Από τα 236,8 δισ. επίσημης βοήθειας που θα έχει λάβει την περίοδο 2010-2014 η Ελλάδα, τα 89,7 δισ. θα έχουν απορροφηθεί σε αποπληρωμές ομολόγων και μακροχρόνιων δανείων, τα 48,2 δισ. θα έχουν πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 47,1 δισ. θα έχουν πάει για πληρωμές τόκων, τα 34,6 δισ. αφορούν το κόστος του PSI, τα 18 δισ. καλύπτουν βραχυχρόνιο δανεισμό (έντοκα γραμμάτια), τα 15,8 δισ. καλύπτουν το πρωτογενές έλλειμμα και τα 11 δισ. την επαναγορά ομολόγων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει και η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Attac αναφέροντας ότι τα χρήματα που κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα "βγήκαν από τη μία τσέπη και μπήκαν στην άλλη, χωρίς να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πολιτών". "Ο στόχος των πολιτικών ελίτ δεν είναι η σωτηρία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά του χρηματοπιστωτικού τομέα" ανέφερε το μέλος της Attac Λίσα Μετεντράιν, υποστηρίζοντας ότι το 77% των επίσημων δανείων κατέληξαν άμεσα ή έμμεσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
"Κλέψαμε" την παραπάνω πληροφόρηση από τον πληροφοριακό ιστότοπο NOOZ.gr, γιατί είναι απολύτως τεκμηριωτική, που αποβλέπουν οι μνημονιακές πολιτικές αλλά και αυτοί που τις στηρίζουν... 

Σχόλια