Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Είναι πολύ πιθανόν φίλοι αναγνώστες της ΦΑΙΑΚΙΑΣ να έχετε ήδη διαβάσει από διαφορετικές πηγές του διαδικτύου το κείμενο που ακολουθεί... Αισθανθήκαμε την ανάγκη να το παραθέσουμε και εμείς για να το αφιερώσουμε εξαιρετικά προς:
-Τον φίλτατο Βόλφαγκ (τον Σόϊμπε, καταλάβατε), που είναι καλός και εκσυγχρονιστής Χριστιανός (σαν Λουθηριανός).
-Την φιλτάτη Αγγέλα (την Μέρκελ, καταλάβατε), που και αυτή σήμερα διαπνέεται από τα φιλάνθρωπα, Χριστιανικά ιδεώδη (παλιότερα διεπνέετο και από τα ουμανιστικά ιδανικά της ΛΔ. Γερμανίας...).
-Τους απανταχού νεοφιλελεύθερους, που υπόσχονται σε όλους εμάς (τους εμβρόντητους αφελείς), πρόοδο ανάπτυξη, ευημερία...
Σε όλους εμάς, που διαπαιδαγωγημένοι επί 10ετίες στην "σοσιαλιστική" ιδεολογία και πρακτική της πάρτης μου, ελπίζουμε, πως και πάλι θα την βολέψουμε... Πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα... Που θα βιώνουμε νέες καταιγίδες από τον Οκτώβρη και θα νομίζουμε ότι ...ψιχαλίζει.
Διαβάστε το ή ξαναδιαβάστε το. Είναι αληθινό...

Γράφει ο Αγγελόπουλος Περικλής
Βρέθηκα  σε ένα νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα όπου φιλοξενεί παιδιά, που αδυνατούν οι γονείς να τους προσφέρουν ακόμη και την απαραίτητη διατροφή!!!
Εκεί λοιπόν εκτυλίχθηκε το εξής περιστατικό:
Μια μητέρα επισκέφθηκε τα παιδιά της για να μείνει λίγο μαζί τους, πέρασε η ώρα με αγκαλιές χαρές και παιχνίδια.
Ήρθε η ώρα όμως που έπρεπε να φύγει.
Κλάματα, τα μικρά κρατούσαν την μανούλα με τα χεράκια τους τόσο σφιχτά, που την πονούσαν, ενώ εκείνη το μόνο που μπορούσε να δώσει ήταν υποσχέσεις ότι θα ξανάρθει την επομένη ημέρα Τότε ήταν που το μεγαλύτερο, με ποτάμι τα δάκρυα άρχισε να την παρακαλάει με δυνατή φωνή να τα πάρει στο σπίτι…
«Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε…»
Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την πιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα που έχω ακούσει στην ζωή μου:
«Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ……»
Προς άπαντες υπευθύνους: Όλα εδώ πληρώνονται!   

Σχόλια