Πρωτοπόροι στον νεοφιλελευθερισμό...

Διαβάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία για τις Αεροπορικές συγκοινωνίες της χώρας, στον δικτυακό τόπο Υποδομές (http://www.ypodomes.com) και σας τα μεταφέρουμε επιγραμματικά:
-Η Aegean μετά και τις πρόσφατες καταργήσεις βασικών δρομολογίων της Olympic air (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο) γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος της εσωτερικής αγοράς μεταφορών.
-Και οι δύο εταιρείες μαζί κατέχουν ελάχιστο μέρος των πτήσεων εξωτερικού από και προς Ελληνικά αεροδρόμια... Το ποσοστό μόλις φτάνει στο 16%. Αρα, το 84% αυτής της αγοράς το κατέχουν ξένες αεροπορικές εταιρίες.
-Το αντίστοιχο ελάχιστο ποσοστό σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα είναι τουλάχοστον 40%... Ετσι το Ελληνικό 16% μας κατατάσσει πρώτους και καλύτερους ως χώρα εξαρτημένη στις διεθνείς της αερομεταφορές από μη Ελληνικούς αερομεταφορείς. Αν σκεφτεί κανείς, ότι ο τουρισμός αποτελεί την κυρίαρχη πηγή εισοδήματος, γίνεται εύκολα αντιληπτό το νόημα αυτής της εξάρτησης από κέντρα, που μπορούν να καθορίζουν ποσοτικά και ποιοτικά την ροή τουριστών προς την Ελλάδα.
Τα νούμερα αυτά έχουν και το εξής "καλό": Επιτρέπουν από...καλύτερες θέσεις την διεκδίκηση της επανενοποίησης Aegen & Olympic... Σε δουλειά να βρισκόμαστε... Πρώτα η ιδιωτικοποίηση της Olympic, μετά η συγχώνευσή της με την Aegean, μετά η απόρριψη της συγχώνευσης και τώρα η προοπτική νέας συγχώνευσης... Ολα αυτά βέβαια, δεν αποτελούν γραφειοκρατικές ανοησίες ενός ανίκανου δημόσιου, όπως θα ήθελαν πολλοί να μας ξαναπούν... Αυτό το δούναι λαβείν είναι μάλλον βέβαιο, πως θα συνοδεύεται με ανακύκλωση αρκετών δις του Ελληνικού λαού, που πληρώνει κάθε φορά το μάρμαρο... Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι μόνον οι ωφελούμενοι που στήνουν με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ το χορό της παραπληροφόρησης... Τα θέλει μερικών και ο .... μας...
ΥΓ. Θυμόσαστε, καθόλου τις πριν από λίγα χρόνια επαγγελίες του και νυν Υπουργού Ανάπτυξης για το λαμπρό μέλλον της Ολυμπιακής μόλις ιδιωτικοποιούνταν;;; Με τα τεράστια οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο (ακόμη πληρώνουμε);;; Για προσπαθείστε... Ετσι για να προπονείτε τη μνήμη... Οι ειδικοί λένε πως η αξάσκηση της μνήμης καταπολεμάει το Alzheimer...  

Σχόλια