Και 100 ραβδισμούς...

Διαβάζουμε, ότι η Τρόϊκα απαιτεί το κλείσιμο των ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ, διότι κρίνει την λειτουργία τους μη ρεαλιστική... Απαιτεί μάλιστα την απόλυση των εργαζόμενων χωρίς καμία αποζημίωση!!!
Η ΦΑΙΑΚΙΑ, προσπαθώντας να αποβάλλει τον ..."αριστερό αρνητισμό" (πολύ σικ έκφραση, που ακούστηκε πρόσφατα από εξόχως ανανεωτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ) και επιθυμώντας να συμβάλλει στην από καιρού υλοποιούμενη και φανερά αποδίδουσα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, προτείνει για κάθε εργαζόμενο που τυχόν διαμαρτυρηθεί 100 ραβδισμούς... Πέραν δηλαδή από τα "ευγενή" αέρια και τα "φιλικά" χτυπήματα που θα τους υποδεχτούν σε κάθε εκδήλωση παράλογης διαμαρτυρίας τους (ακούς εκεί να θέλουν και να επιμένουν να εργάζονται...) προτείνουμε και την επιπλέον αυτή "συμβολική" ποινή... Για να ξέρουν και αυτοί αλλά και όλοι μας, τον χωροχρόνο στον οποίο κινούμαστε. 
Το κλείσιμο των παραπάνω επιχειρήσεων -και πολλών άλλων που θα ακολουθήσουν- μας επιβεβαιώνει τον ...δογματισμό της χωρίς εισαγωγικά αριστεράς, που επιμένει για ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής του εθνικού πλούτου και στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Εχουμε βαθύτατα πειστεί, πως όλα αυτά είναι για την ανάπτυξη του τόπου και γενικά για...το καλό μας.
ΥΓ. Η ημερομηνία το έφερε (3η Σπτέμβρη) και θυμηθήκαμε τις μεγαλοστομίες για  ...εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία ("η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες") και αισθανόμαστε συγκλονισμένοι από την διαχρονική συνέπεια λόγων και έργων... Από την εποχή του Μεγάλου μέχρι και σήμερα, δηλαδή την εποχή των ... μεγαλύτερων, που θρασύτατα εορτάζουν και πανηγυρίζουν εις βάρος της δικής μας ανεπαρκούς μνήμης, μοιρολατρίας και κενού ελπίδων...  

Σχόλια