Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ

Σας προτείνουμε το κείμενο του φίλου της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Νώντα Φαρμάκη προς ανάγνωση και ..."συμμόρφωση". Το σακάλισμα της ιστορικής μνήμης έλειψε προκλητικά, αυτάρεσκα, "αγωνιστικά" (το ξέρουν όλοι, δεν χρειάζεται...) και μαζί έλειψε η πολιτική κρίση, η κριτική και η αυτοκριτική για τα ξαφνάσματα...  Διαβάστε το λοιπόν...

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ

Η φράση που ακούμε δεκάκις ημερησίως από τους τηλεοπτικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης, από τότε που τα ορκ του Μιχαλολιάκου έριχναν νεκρό τον νεαρό αντιφασίστα, είναι: “Τώρα δεν δικαιούται κανείς να λέει δεν ήξερα” Αλήθεια δεν δικαιούται κανείς να λέει δεν ήξερα; Αν ναι πρέπει να μας πει κάποιος ποιοι και πότε μας είπαν την αλήθεια.
Επαίρονται τα σύγχρονα Ορκ1 πως είναι απόγονοι των αρχαίων Σπαρτιατών θαυμάζοντας από την σπαρτιατική ζωή,την κρυπτεία2.( Αλήθεια σε ποιο μαθητικό βιβλίο της ιστορίας διδάχτηκε κάποιος από εμάς τι είναι η κρυπτεία);
Επαίρονται πως είναι οι επίδοξοι αναβιωτές του 4ο αυγουστιανού καθεστώτος , αναπολώντας την θλιβερή εικόνα του βασανισμένου που ήπιε ρετσινόλαδο, των εξορισμένων αγωνιστών της ζωής και μάχονται να μας επιβάλλουν την μεταξική αισθητική3.( Αλήθεια ποιο υπουργείο παιδείας φρόντισε να εντάξει στην διδακτέα ύλη την περιγραφή της 4ης Αυγούστου);
Διατυμπανίζουν πως είναι παιδιά των ταγματασφαλιτών και των χιτών .( Ποιος τολμάει να καταμετρήσει πόσοι μαθητές ξέρουν πως οι ταγματασφαλίτες ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ4;
Πόσοι δάσκαλοι αφέθηκαν ελεύθεροι να διδάξουν ότι οι χίτες χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ των άλλων, για να ξεθάψουν νεκρούς από τα νεκροταφεία της Αθήνας, να αφαιρέσουν τα μάτια τους και να τα φωτογραφίσουν για να τα παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ως θύματα των κομμουνιστών5;
Σε ποιο μάθημα μας είπαν πως η Χούντα των συνταγματαρχών στηρίχτηκε αποκλειστικά στους βασανιστές της, σε ποιο σχολικό βιβλίο αναγράφονται τα ονόματά τους και τα θύματα τους και σε ποιο πρόχειρο διαγώνισμα ζητήθηκε ( σε εμάς ή τα παιδιά μας) η αναφορά σε αυτή την περίοδο;
Ας αρχίσουν λοιπόν να ενημερώνουν την κοινωνία για την ιστορία της. Η απλή καταγραφή της ύπαρξης και της δράσης των φασιστών δεν θα τους σταματήσει.Είναι χρέος όλων μας να μιλήσουμε. Η σιωπή είναι ανοχή και η ανοχή είναι ενοχή.
                                                                                                            
1.Ορκ είναι τερατόμορφα ανθρωποειδή, που επινόησε ο Τόλκιν στα μυθιστορήματα του, “Ο άρχοντας των δακτυλιδιών” και “Χόμπιτ”. Κατά τον Τόλκιν πλάστηκαν από βρώμικη λάσπη και ανθρώπινα μέλη νεκρών και είναι εκπαιδευμένα μόνο στο να σκοτώνουν. Δεν διαθέτουν σκέψη, κρίση και συναισθήματα. Μιλούν μια φτωχή γλώσσα που αποτελείται σχεδόν μόνο από σύμφωνα και ζουν αποκλειστικά με τον κανιβαλισμό σε σκοτεινά, ανήλιαγα μέρη. Κύρια αποστολή των Ορκ είναι η κατάληψη της “μέσης γης”και η εξολόθρευση του πληθυσμού της.Ο Τόλκιν με την μέση γη περιγράφει κόσμους αποτελούμενους από φιλειρηνικά ανθρώπινα όντα που κατοικούν σε ηλιόλουστα μέρη όπου εργάζονται, παράγουν, διασκεδάζουν και λατρεύουν τους θεούς τους. Σήμερα με τον όρο Ορκ, εννοούμε άτομα με αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, που τρομοκρατούν με το παρουσιαστικό τους και που η συμπεριφορά τους επιβεβαιώνει τους φόβους.Τα Ορκ δεν δρουν μόνα τους αλλά πάντα σε ομάδες και ποτέ χωρίς την κάλυψη της άνωθεν εντολής.
2. Κρυπτεία, είναι αρχαίος σπαρτιατικός θεσμός, μάλιστα και συνταγματικά κατοχυρωμένος, κατά τον οποίο η εκπαίδευση των νέον σπαρτιατών τελείωνε με την μυστική δολοφονία οποιου είλωτα τύχαινε μπροστά του. Αν είχαν την ευκαιρία επιλογής, προτιμούσαν τους θαρραλέους και γυμνασμένους είλωτες ( αυτούς που ταν επικίνδυνοι για στάση)
Νύκτωρ δε κατιόντες εις τας οδούς τον αλισκόμενον απέσφαττον, πολλάκις δε και τους αγρούς επιπορευόμενοι τους ρωμαλεωτάτους και κρατίστους αυτών ανήρουν”. (Πλάτων. Νόμοι. βιβλίο Α 633C)
“ Και αναμένουνε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας...” (Ομιλία Κασιδιάρη . Ιούλιος 2008 σε εκδήλωση της ΧΑ στις Θερμοπύλες.)
3.«Τα βασανιστήρια που εφάρμοσαν οι χαφιέδες της αστυνομίας εναντίον των αντιπάλων του καθεστώτος, των κομμουνιστών, σοσιαλιστών, δημοκρατικών, εναντίον των πρωτοπόρων εργατών, φοιτητών, αγροτών και διανοουμένων είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν.
Το ρετσινόλαδο και ο πάγος ήταν από τις κυριότερες μεθόδους βασανισμού για την απόσπαση ομολογιών και δηλώσεως μετανοίας. Το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου εφαρμοζόταν περίπου με τον παρακάτω τρόπο:
"Στο τραπέζι του ανακριτή – βασανιστή υπήρχαν τρία ποτήρια, το ένα με 30 δράμια, το άλλο με 75 και το τρίτο με 100 δράμια ρετσινόλαδο. Αν ο ανακρινόμενος δεν ομολογούσε ή δεν υπέγραφε του έδιναν να πιει το πρώτο ποτήρι. Στην περίπτωση που αρνιόταν και έφερνε αντίσταση άρχιζαν το άγριο ξυλοκόπημα, το φάλαγγα ή χρησιμοποιούσαν άλλες μεθόδους βασανισμού. Ύστερα από μισή ώρα, εφόσον ο αρχιβασανιστής ανακριτής το θεωρούσε σκόπιμο, ακολουθούσε το δεύτερο στάδιο ανάκρισης και ο κρατούμενος έπινε το δεύτερο ποτήρι των 75 δραμίων. Αν η αντίσταση του κρατουμένου ήταν μεγάλη, ύστερα από ένα τετράωρο γινόταν και η τρίτη «ανάκρισις» και τον υποχρέωναν να πιει ένα ποτήρι των 100 δραμίων. Σε αυτό το διάστημα και αρκετές ώρες ύστερα από την επενέργεια του καθαρτικού, ο κρατούμενος ήταν κλεισμένος στο κελλί του και δεν του επέτρεπαν να πάει στο αποχωρητήριο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κρατούμενος γινόταν αληθινό ράκος....” ( Σ. Λυναρδάτου 4η Αυγούστου)
(«Εμείς ήμασταν το καθεστώς εκείνο το οποίο εμείς εκφράζουμε ιδεολογικά, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά». – Ν. Μιχαλολιάκος, ΣΚΑΙ).
4. Ο όρκος των ταγμάτων ασφαλείας :«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον,
ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
Γνωρίζω καλώς, ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ”
“Τα τάγματα ασφαλείας αποτέλεσαν έλληνες εθνικιστές που πολέμησαν εναντίον του κομμουνισμού” (Από δηλώσεις του Μιχαλολιάκου).
5.μετά το τέλος των μαχών στην Αθήνα, «η πτωματολογία», η εκταφή και εύρεση πτωμάτων πήρε διαστάσεις επιδημίας. Σχεδόν παντού υπήρχαν πρόχειροι τάφοι. Κάποιοι ξέθαβαν τους νεκρούς, ενδεχομένως βεβήλωναν σκοπίμως τα σώματά τους και τους άφηναν άσκεπους επί μέρες, με πρόσχημα την εξακρίβωση των στοιχείων από τις οικογένειες τους. Οι δε φωτογράφοι κατόπιν αποτύπωναν τα ευρήματα... Οι φωτογραφίες αυτές κατέληξαν να γίνουν σημαίες για τις εφημερίδες της δεξιάς παράταξης και με λεζάντες όπως «Τα θύματα της κομμουνιστικής θηριωδίας» σκόπευαν κατευθείαν στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Η δε προπαγανδιστική μηχανή των Εγγλέζων έφερε από την Αγγλία μία επιτροπή από στελέχη εργατικών συνδικάτων με επικεφαλής το στέλεχος του εργατικού κόμματος Σιτρίν για να ελέγξει τα γεγονότα. Η επιτροπή αυτή συνέταξε μια ανάλυση-λίβελλο κατά του ΕΛΑΣ «για τις θηριωδίες» που διέπραξε.
Το 1945 κυκλοφόρησε ένα τρίγλωσσο προπαγανδιστικό λεύκωμα 48 σελίδων με τίτλο: «Αυτό είναι το ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην Ελλάδα» ( Φωτογραφίζοντας τον Δεκέμβρη του '44 . Αντώνης Κασιμάτης Φωτοτυπογράφος.)

Σχόλια