This is the place, gentlemen!

Το κείμενο της Ευγενίας Λουπάκη, που είχε την καλοσύνη να μας κοινοποιήσει ο φίλτατος Στέφανος Πάντος το παραθέτουμε αυτούσιο με μεγάλη προθυμία... Εχει διδακτική αξία για πολλούς εξ ημών, που σχεδιάχουν επι χάρτου και είνα ιπανέτοιμοι να πολεμήσουν ανεμόμυλους ενώ ο πραγματικός αντίπαλος μας βγάζει την γλώσσα επιχαίροντας για την αφέλεια της ακεραιοφροσύνης μας...Το παράλληλο αυτό σύμπαν, που επικαλείται η Ευγενία υπάρχει... Να το ξέρουμε καλά... Να το λαβαίνουμε υπόψη μας... Οσοι θα παρακάμψουν το κείμενο (την ουσία του), με τους γνωστούς παιδαριώδεις αφοριστικούς καθησυχασμούς μάλλον κάνουν λάθος... Η ΦΑΙΑΚΙΑ προτείνει την ανάγνωσή του και την ήρεμη και νηφάλια αποτίμησή του... 

This is the place, gentlemen!

Μια θάλασσα λουλούδια, σκέπαζε ακατάπαυστα τον Γιώργο Μαζωνάκη, οι σαμπάνιες έσκαγαν σαν βαρελότα, οι καπνοί απ' τα πούρα κάνανε τη νύχτα συννεφιασμένη, οι Τζάγκουαρ, τα κάμπριο και οι τζιπούρες συνωστίζονταν απέξω απ' το τεράστιο "Thalassa stage" της Γλυφάδας. Κι όταν εμφανίστηκε στην πίστα η Κατερίνα Στανίση, με αμφίεση υπεράνω περιγραφής "η καψούρα χτύπησε κόκκινο...".
Όχι, αυτά δεν συνέβησαν κάποια μακρινή νύχτα της "ισχυρής Ελλάδας" του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή και συμβαίνουν τακτικότατα στο παράλληλο σύμπαν, ακριβώς δίπλα μας. Τις εικόνες που μου μετέφεραν εμβρόντητοι δυο φίλοι που βρέθηκαν εκεί, για λόγους επαγγελματικούς, εμπλούτισα με λίγο Ίντερνετ. Και πληροφορήθηκα ότι αυτό που μου φάνηκε αδιανόητο, συμβαίνει τακτικότατα και σε διάφορα μέρη. Και δεν μιλάμε για τα πριβέ ασύλληπτου κόστους πάρτι στη Μύκονο, ούτε για τα δωμάτια και τις σουίτες των πολλών εκατοντάδων ευρώ, του Κόστα Ναβαρίνο, που τέλη Ιουλίου είχε πληρότητα κατά 70% από Ελληνες. Ούτε, βέβαια, μιλάμε για τα μπαράκια του Χαλανδρίου, όπου γίνεται της κακομοίρας τα βράδια του Σαββάτου.
Μιλάμε για μια πανάκριβη φτήνια, που εξαπλώνεται ακόμα, σαν την πανούκλα στο τραγούδι του Λέοναρντ Κόεν. Σε στρώματα κοινωνικά, που δεν είναι μεγαλοαστοί, αλλά έχουν διασωθεί ή και κερδίζουν απ' την κρίση. Που δεν καταλαβαίνουν και δεν ενδιαφέρονται να καταλάβουν τη γενική οικονομική κατάσταση της χώρας. Που δεν καταλαβαίνουν και δεν θέλουν να καταλάβουν την απόγνωση του διπλανού, γιατί δεν έχουν διπλανό. Έμαθαν με εντατικά "φροντιστήρια", ότι διπλανός σημαίνει "εκείνος που φταίει για όλα". Διπλανός είναι εκείνος που πρέπει να πατήσω για να περνάω εγώ καλά.
Μιλάμε για μια πανούκλα που σπονσοράρεται χρόνια τώρα, από τους ελεεινούς "κομιστές" και καταναλώνεται με απόλαυση από τους αδηφάγους κακομοίρηδες, που δεν μπορούν να δούνε τη Στανίση από κοντά.
Αν το life style του Κωστόπουλου πέθανε, το Gucci φόρεμα του Μαζωνάκη ζει και βασιλεύει. Το Πρώτο Θέμα του Θέμου, σκίζει σε πωλήσεις και σαρώνει ιντερνετικώς, ιδιαίτερα επί πτωμάτων. Και όλοι αυτοί που ορμάνε στην κλειδαρότρυπα, σα να μην πέρασε μια μέρα, έχουν καημό μη τυχόν και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ. Με την κρυφή ελπίδα να γίνει, για να δικαιωθούν που δεν θα τον έχουν ψηφίσει. Η για να βολευτούν που τον ψήφισαν.
Κάτι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πλάι-πλάι τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να μην είναι φτιαχτές. Η "κοινωνία" ίσως και να μην είναι μόνο αυτή που υποφέρει. Που υποφέρει τόσο, ώστε δεν μπορεί να εξεγερθεί μαζικά. Ποιος το ξέρει;

Λουπάκη Ευγενία
________________
"Στη Νεκρή Θάλασσα
οχτρούς και φίλους
παιδιά, γυναίκα,
και συγγενείς
άει να τους βρεις.
Είναι στα Γόμορρα
κάτω στον πάτο
πολύ ευτυχείς
που δεν προσμένουν
καμιά γραφή.
GENTLEMEN,
συνεχίζουμε την περιοδεία μας
πολλές οργιές κάτω απ' την επιφάνεια του Αιγαίου."

Σχόλια

Ο χρήστης Πολυχρόνης Ιωάννου είπε…
Την Διεθνή των αγορών μπορεί να την νικήσουμε…
Την Διεθνή του εσωτερικού και εξωτερικού Φασισμού μπορούμε να την νικήσουμε…
Με τον ωχαδερφισμό και την ικανότητα να πατά επί πτωμάτων μεγάλης των νεοελλήνων πιστεύοντας «ότι αυτός» θα την βολέψει θα τα βρούμε μπαστούνια.
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, για την οποία οι δυνάμεις της απανταχού αντίδρασης θα του στήνουν πάντα προτομές.