Για όσους δεν κατάλαβαν...

Παρεμβάλουμε αυτούσια την πληροφόρηση, όπως αναγράφεται στον ιστότοπο: Nooz.gr... Τα σχόλια κυριολεκτικά περιττεύουν... Απλά προσπαθούμε να φανταστούμε την ψυχολογία του να είσαι -υπο αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον- ΔΗΜΑΡ... Δεν λέμε να είσαι ΔΗΜΑΡ και 58... Αυτό είναι άπαιχτο...

"Βελούδινη" διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Σημίτης;

Τη «βελούδινη» διαδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να σχεδιάζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Σημίτης, μέσω της κίνησης των «58» σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News με ρεπορτάζ από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δύο άνδρες συμπορεύτηκαν στην μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, προκειμένου να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέχεια διέρρηξαν τις σχέσεις τους, οι οποίες αποκαταστάθηκαν ξανά το περασμένο καλοκαίρι, όταν ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την κίνηση των «58» σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με τα προγνωστικά για τις ευρωεκλογές να είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνα, οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν συνομιλίες σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει ότι «Βενιζέλος και Σημίτης δεν είναι και... ερωτευμένοι. Μιλούν όμως τηλεφωνικά και εμφανίζουν συναντίληψη για την πορεία της χώρας».

Όσον αφορά τις προθέσεις και τις ιδέες του κ. Σημίτη αυτή την περίοδο, το άρθρο υποστηρίζει πως έχει στραφεί κατά της ΔΗΜΑΡ και είναι αρνητικός στο εγχείρημα της συμπαράταξης μεταξύ Κουβέλη και Λοβέρδου.

Για τον πρώην πρωθυπουργό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά φέρεται να αναφέρει πως «είναι καλός πρωθυπουργός» και ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αφού υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας». 

Το άρθρο αναφέρει πως για την ισχυρή στήριξη της κυβέρνησης ενθαρρύνεται και από γερμανικούς κύκλους, όχι μόνο μέσω των σχέσεων που διατηρεί ο ίδιος με ηγετικά στελέχη του SPD, αλλά και του αδελφού του που έχει σημαντικές διασυνδέσεις στο Βερολίνο

Επ’ αυτού δεν είναι τυχαίο που στην προγραμματική τους διακήρυξη οι 58 δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως οριοθετούνται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η Real.  

Σχόλια