Ελα !!! Δεν το πιστεύω !!!


Ο ΟΟΣΑ προβλέπει νέα και μάλλον γερή μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα με σαφή επιδείνωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος, κυρίως στα όρια της συνταξιοδότησης... Κι αυτό γιατί, όπως μας πληροφορεί ο ευαγής οργανισμός (το διαβάσαμε στο ΝΟΟΖ.gr):

1.  Η δαπάνη για συντάξεις, παρότι μειώθηκε στο 15% του ΑΕΠ από το 25% που ήταν πριν γίνουν οι μειώσεις, εντούτοις παραμένει υψηλή σε σχέση με το 11% του ΑΕΠ, που δαπανούν κατά μέσο όρο για συντάξεις οι χώρες του ΟΟΣΑ.

2.  Παρά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η μέση ηλικία αποχώρησης των ανδρών, με στοιχεία έτους 2012, είναι στα 61,9 έτη, ενώ οι γυναίκες συνταξιοδοτούνται κατά μέσο όρο λίγο μετά τα 60 (60,3έτη), όταν η μέση ηλικία αποχώρησης για σύνταξη στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 64,2 έτη για τους άνδρες και 63,1 έτη για τις γυναίκες.

Μάλιστα, κατατάσσει τη χώρα μας ανάμεσα στις 5 με τα πιο χαμηλά όρια ηλικίας ανάμεσα στα 34 κράτη που εκπροσωπούνται στο διεθνή οργανισμό. Στην πράξη ο ΟΟΣΑ δείχνει ξεκάθαρα ότι έρχεται και άλλη αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εν όψει μάλιστα των αλλαγών στο ασφαλιστικό που πρόκειται να συζητηθούν εντός του 2014.
Ασφαλώς, οι ευγενείς κύριοι τεχνοκράτες του ΟΟΣΑ δεν μας λένε κουβέντα, πόσο έχει αυξηθεί στα τελευταία 30 χρόνια π.χ. η παραγωγικότητα της ανθρώπινης εργασίας και ποιος την καρπώνεται...
Πάντως η μείωση έρχεται και η σχετική άρνηση του Ελληνα Υπουργού Εργασίας την καθιστά βεβαιότερη...Βεβαιότατη, όμως την καθιστά η δική μας ...αγρανάπαυση υπό Μανδραγόρα...

Σχόλια