ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Η ανθρώπινη περηφάνια πηγή αισιοδοξίας...

Πιθανότατα την έχετε διαβάσει την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για την πρόταση προεδροποίησής του... Πλήρης απάντηση σε κουτοπονηρίστικες φιλοδοξίες μικροπολιτικής επιβίωσης τις ώρες του γενικού σαρώματος... 
Η ΦΑΙΑΚΙΑ αναδημοσιεύει την δήλωση, όπως την βρήκε στην ISKRA, θεωρώντας, ότι κοσμεί τις γραμμές της και κυρίως επειδή μας γεμίζει με αυτή την ξεχωριστή χαροποιό αύρα της αισιοδοξίας, που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πιο πάνω, πιο ψηλά από τις ανθρώπινες μικρότητες...

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΜΗΝ ΜΕ ΜΠΛΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ
ΜΙΚΗΣ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Με μια περήφανη ανακοίνωση ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με μια υποψηφιότητα του μουσικοσυνθέτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Την σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισημαίνει ο Μ. Θεοδωράκης, «στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά».
«Ένας απʼ αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι», συνεχίζει διερωτώμενος «πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;»
«Μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η ‘Μόνη Λύση’ είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας», συνεχίζει και καταλήγει: «Μπροστά σʼ αυτό τον στόχο ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη».
Δημοσίευση σχολίου