Τον βίο αβίωτο στην κυριολεξία...

Αντιγράφουμε από το NOOZ.gr
«Έβλεπα το ενός χρόνου μωρό μου να πνίγεται, να φωνάζει ‘μαμά’, ‘μπαμπά’ αλλά δεν το βοήθησε κανείς. Πέθανε εκεί». Μία από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες, των εξαθλιωμένων επιζώντων από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι – μία υπόθεση με πολλά ερωτηματικά που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.
Με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή, ο πρώτος πρόσφυγας που μίλησε μπροστά στις κάμερες στο λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε πως έχασε τα τέσσερα παιδιά του και τη γυναίκα του. Είπε πως όσοι έπεσαν στο νερό προσπαθούσαν να ανέβουν στις βάρκες του λιμενικού αλλά εκείνοι τους χτυπούσαν για να πέσουν στο νερό.
Ο δεύτερος άνδρας, είπε πως έχασε την κόρη του, τα δύο του αγόρια και τη γυναίκα του. Τα παιδιά ήταν ηλικίας εννιά, έντεκα και δεκατριών ετών. «Επίτηδες τους πέταξαν στη θάλασσα» πρόσθεσε. 
Άλλη μαρτυρία ανέφερε πως μία γυναίκα προσπάθησε να ρίξει ένα ξύλο στο νερό για να πιαστεί ένα παιδάκι που πνιγόταν αλλά ένας λιμενικός την κλώτσησε για να μην το κάνει.
«Ούτε στα ζώα δεν φέρονται έτσι, είχαμε μαζί μας μωρά και δεν μας βοήθησαν» είπε ένας τρίτος άνδρας που κρατούσε στην αγκαλιά ένα νεογέννητο μωρό, ενώ ένας νεαρός άνδρας έδειξε στις κάμερες τις φωτογραφίες της γυναίκας και του παιδιού του που πνίγηκαν. Το παιδί ήταν δέκα χρόνων και η γυναίκα ήταν 28.
Οι άνθρωποι που επέζησαν αυτής της φοβερής τραγωδίας, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας υποστήριξαν φρικτά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με όσα υποστηρίζει το Λιμενικό, ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι τα μέλη τους κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν όσους βρέθηκαν στο νερό. 
Ανέφεραν πως το λιμενικό τους εντόπισε στα εκατό μέτρα από την ελληνική ακτή και έδεσαν το φουσκωτό τους για να τους ρυμουλκήσουν προς την τουρκική. Υποστηρίζουν ότι ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα η βάρκα τους να αναποδογυρίσει και να πέσουν αρκετοί στη θάλασσα.
«Είχαν όπλα, πυροβολούσαν και φώναζαν ‘όλοι κάτω’» ανέφερε ένας επιζών, ενώ αρκετοί είπαν πως όσοι προσπαθούσαν να μπουν στη βάρκα του λιμενικού για να σωθούν τους χτυπούσαν για να ξαναπέσουν στη θάλασσα.
Τονίζουν ότι όταν έφτασαν κοντά στις τουρκικές ακτές έσβησαν τους προβολείς για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις τουρκικές αρχές και ότι το πλοίο του λιμενικού είχε κάμερα που κατέγραφε τα πάντα."
Φαίνεται, πως η αρχηγική σύσταση για να τους κάνουν το βίο αβίωτο υλοποιείται...
Ενδεκα άνθρωποι κατά πλειοψηφία μωρά, παιδιά και γυναίκες είναι οι εχθροί του έθνους, που μας επιβουλεύονται... Οχι οι Τροϊκάνοι, η ΕΕ και η κομπανία... Αυτοί οι ένδεκα... Μαζί με τους χιλιάδες άλλους, που κάθε χρόνο χάνονται στον Μεσόγειο υγρό τάφο, θύματα του Μολώχ της φιλελεύθερης βαρβαρότητας... Μέχρι και ο ΟΗΕ -αυτός ο μαϊμού ΟΗΕ- ζήτησε να γίνουν ανακρίσεις. Μόνον ο Υπουργός μας βγήκε πριν αλέκτωρ φωνήσαι μίαν και τα ξεκαθάρισε τα πράγματα... Καμία ευθύνη, Τίποτε το στραβό... Αυτό θα πεί ταχύτητα αντίδρασης μνημονιακά εκσυγχρονισμένης δημόσιας διοίκησης... 
Σκεφτείτε αυτόν που έβλεπε το μωράκι του σε ηλικία 1 έτους να προσπαθεί -με τι δυνάμεις- να σωθεί φωνάζοντας: μπαμπάααα, μαμάααα... Κι΄ύστερα το στόμα μπούκωσε νερά και το κορμί βάρυνε... Αν το αντέχετε, πηγαίνετε να καταταχθείτε εθελοντές για να προστατέψετε το έθνος από τέτοιους εχθρούς...
Τα πράματα χοντραίνουν και πρέπει να διαλέξουμε...  

Σχόλια