Δημοκρατικές ανησυχίες...

Τελευταίες πληροφορίες για την Ουκρανία από τον ιστότοπο Nooz.gr αναφέρονται στις ανησυχίες της κ. Αγγελα Μέρκελ... Αντιγράφουμε:

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνεχάρη τον Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός της Ουκρανίας, και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξή της, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός της.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο διορισμός του Γιατσένιουκ «ήταν ένα σημαντικό βήμα», αλλά κι «ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να δρα».
Η Μέρκελ σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να υποστηρίξουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση».
Εξάλλου η Βιρτς επανέλαβε ότι η γερμανίδα καγκελάριος είναι «ιδιαίτερα ανήσυχη για τα γεγονότα στην Κριμαία», ενώ πρόσθεσε ότι στη διάρκεια συνομιλίας του με τη Μέρκελ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Τώρα είναι σημαντικό όλοι οι εταίροι της Ουκρανίας να υποστηρίξουν την εδαφική της ακεραιότητα μέσω των πράξεών τους», σημείωσε ο Βιρτς.

Ετσι,είναι... Οταν είσαι πολύ δημοκράτης, φανατικός δημοκράτης, αρρωστημένος δημοκράτης δεν σε χαλάει το φασισταριό, που έχει αναλάβει την εξουσία με τους παρακρατικούς  στους δρόμους να την ασκούν... Δεν σε χαλάει ο χαιρετισμός του δημοκράτη δοτού "πρωθυπουργού". Ασε, που μπορεί και να σου κρυφοαρέσει... Η ανησυχία σου εστιάζεται στην Κριμαία... Εκεί, που οι πολίτες αρνούνται πιο μαζικά να συμβιβαστούν με τους φασίστες τυχοδιώκτες, οχήματα της Αγίας Δυτικής Δημοκρατίας... Ας μην αδικούμε την Αγγελα... Και ο αγριοσοσιαλιστής Φρανσουά στο Παρίσι και ο φιλελεύθερος Κάμερον στο Λονδίνο το ίδιο βιολί βαράνε... 

Σχόλια