Υγειονομική βόμβα η Ελλάδα...

Οτι τα οφέλη της μνημονιακής φιλελεύθερης πολιτικής είναι πολλαπλά για την χώρα και τον λαό της είναι πασίγνωστο και μόνο μερικοί ...αντιδραστικοί δεν το παραδέχονται.... Φαίνεται, ότι στην τελευταία κατηγορία ανήκουν ορισμένοι Βρεττανοί και Ελληνες επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν στο διάσημο και υψηλότατου κύρους διεθνές ιατρικό περιοδικό Lancet στοιχεία, που προκαλούν τρόμο... Τα αναδημοσιεύουμε προς ενημέρωση όλων μας και ιδιαίτερα ορισμένων "ανανεωτικών" και "εκσυγχρονιστών", που δυσκολεύονται να δούν την κρίση...  Παρακαλούμε συγκρατήστε τα...
-Τα περιστατικά AIDS μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών υπερδιπλασιάστηκαν κατά την περίοδο 2009-2012 (από 15 σε 484).
- Τα περιστατικά φυματίωσης μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών υπερδιπλασιάστηκαν το 2013 σε σχέση με το 2012 (με βάση προκαταρκτικά στοιχεία).
- Η κρατική χρηματοδότηση για την ψυχική υγεία μειώθηκε κατά 55%, μεταξύ 2011 και 2012.
- Η κατάθλιψη αυξήθηκε περίπου δυόμιση φορές μεταξύ 2008-2011 (από 3,3% του πληθυσμού το 2008 σε 8,2% το 2011).
- Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 45% μεταξύ 2007-2011.
- Η βρεφική θνησιμότητα, που προηγουμένως εμφάνιζε πτωτική τάση, αυξήθηκε κατά 43% μεταξύ 2008-2010, ενώ κατά 19% αυξήθηκαν την ίδια περίοδο οι γεννήσεις παιδιών χαμηλού βάρους.
- Επανεμφανίστηκε η ελονοσία μετά από 40 χρόνια.

Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τα πανεπιστήμια Cabridge & Oxford καθώς και από την Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής Σχολής του Λονδίνου... ...Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος πρόνοιας έχει αποτύχει να προστατεύσει τους ανθρώπους σε μια εποχή που χρειάζονται κατ' εξοχήν αυτή την υποστήριξη. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Ελλήνων χάνουν την πρόσβασή τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των περικοπών του προϋπολoγισμού και της ανεργίας», δήλωσε ο Κεντικελένης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του "Lancet".

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι παραπάνω δείκτες υγείας, που οδόλως ενδιαφέρουν τους κυβερνώντες, τους συμπαθούντρες τους και τα αφεντικά τους, θα επιδεινωθούν ραγδαία τα επόμενα χρόνια, αφού ακόμη δεν έχουμε "απολαύσει" σαν κοινωνία τους  καρπούς της τελευταίας μεταρρύθμισης του υγειονομικού συστήματος, που εξεπόνησε ο Αδωνις ...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος... Η ανησυχία, λοιπόν αγκαλιάζει και την υπόλοιπη γηραιά Ηπειρο, που επειλείται -έμμεσα για την ώρα- με την εκθετική επέκταση των λοιμωδών νοσημάτων στην Ελλάδα... Κάτω από αυτές τις συνθήκες η χώρα μας αναλαμβάνει τον ρόλο υγειονομικής βόμβας...
Εχουμε έναν και μόνο τρόπο να αντιδράσουμε: ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ !!! Αλλιώς, καλή μας νύχτα...

Σχόλια