ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Το σημείωμα, που ακολουθεί το λάβαμε από το φίλτατο της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Γιάννη Λύχρο. Αναφέρεται στην παρουσία πανεπιστημιακού της Πάτρας στο Ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής... Η καταγγελία ανήκει στην κίνηση: Αντιφασίστες/στριες στο Πανεπιστημίο Πατρών. Την αναδημοσιεύουμε, γιατί η διείσδυση του φιδιού μπορεί να συνεχίζεται όσο η δική μας ανεκτικότητα το επιτρέπει...


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Παρακολουθούμε με αγωνία τα τελευταία χρόνια -εκείνα της δικής τους καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου- μια άνευ προηγουμένου κατιούσα πορεία: ένα σπιράλ βαθμιαίου εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, σταδιακής έκπτωσης όλων των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, μια πορεία εντεινόμενου αυταρχισμού και διακυβέρνησης με όρους μιας διαρκούς κατάστασης «έκτακτης ανάγκης». Στο πεδίο ακραίας εκμετάλλευσης του διεθνικού προλεταριάτου αυτής της χώρας, στις πλάτες των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων που «φιλοξενήσαμε» σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, σε οικοδομές και χωράφια ελληναράδων τσιφλικάδων, κτίστηκε και αναμορφώθηκε σταδιακά o «εθνικός κορμός» που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα κοινωνικά ερείπια που αφήνει ο νεοφιλελευθερισμός. Ένα πολιτικό σύστημα σε αποσύνθεση, εκδικείται με κυνισμό τους αγωνιζόμενους, τους πλέον αδύναμους και τους καταπιεσμένους επιβάλλοντας με αναλγησία τον «Νόμο και την Τάξη» αποκλειστικά όπου το συμφέρει. Τα Μαζικά Μέσα Εξαπάτησης και όλοι οι θεσμικοί και ιδεολογικοί μηχανισμοί του Κράτους φρόντισαν ώστε να συνηθίσουμε την φιλανθρωπία, τον εξανδραποδισμό και τελικώς την εξαχρείωση. Ακόμη και τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου φυλακίζουν εξαθλιωμένους μετανάστες, βαφτίστηκαν «κέντρα φιλοξενίας» και, όπως και στις ελληνικές φυλακές, κανείς δεν μαθαίνει ποτέ τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους. Από λάθη και παραλήψεις υπευθύνων ή έπειτα από εξεγέρσεις μαθαίνουμε για βασανιστές ανθρωποφύλακες…
Παρακολουθούμε 3 χρόνια τώρα οργισμένοι την δολοφονική δράση των εγχώριων ναζιστών και φασιστών. Είναι πλέον παραπάνω από ολοφάνερο πως κυβερνά τη χώρα μια ακροδεξιά ομάδα, συγκοινωνούν δοχείο με τον εσμό των νεοναζί, και τώρα …όμηροί τους. Διαπιστώνουμε μέρα με την ημέρα έκπληκτοι την διαπλοκή εφοπλιστών, επιχειρηματιών, μαφιόζων, ακροδεξιών, κατασταλτικών μηχανισμών και φασιστών απόγονων των δοσίλογων… Πολιτικάντηδες «σοσιαλιστές» αριβίστες και τυχοδιώκτες, τους έδωσαν το άλλοθι που είχαν ανάγκη και γι’ αυτό είναι όλοι τους απολύτως συνυπεύθυνοι για το σημείο που φθάσαμε. Δηλώνουμε πως ΔΕΝ θα αποδεχθούμε το ζοφερό μέλλον ενός απέραντου πτωχοκομείου - οικονομικής ‘ζώνης χρέους’ που ετοιμάζουν. Ο λαός αυτής της χώρας, εκείνοι ακριβώς που επιδιώκουν να μετατρέψουν σε αλληλοσπαρασσόμενους κανίβαλους, σε όποια θρησκεία και εάν πιστεύουν, όποια σεξουαλική προτίμηση και όποιο χρώμα και εάν έχουν, ελπίζουμε πως θα αντισταθούν και δεν θα επιλέξουν να ζήσουν ως παρίες και θλιβεροί επαίτες σε μια μεταλλαγμένη δήθεν «δημοκρατία» ..εντός δεκάδων εισαγωγικών.
Ως μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, απευθυνόμαστε στους ακαδημαϊκούς δασκάλους. Με αφορμή την υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές (με την «Ελληνική Αυγή», μετονομασία της Χρυσής Αυγής) ενός μέλους του Πανεπιστημίου μας (πρόκειται για τον καθηγητή κ. Χ.Γούδη) τίθεται πλέον ανοιχτά ένα εξαιρετικά σοβαρό ερώτημα: είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε εντός του Πανεπιστημίου ανθρώπους που λαμβάνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ του φασισμού; Μπορούμε να ανεχτούμε να διδάσκουν άνθρωποι που κάνουν χρήση του ακαδημαϊκού κύρους τους προκειμένου να εξωραΐσουν και να νομιμοποιήσουν ένα καθαρά ναζιστικό δολοφονικό μόρφωμα ντύνοντάς το με το …«καθαγιασμένο» πέπλο του «εθνικισμού»; Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει φασισμός; Αγνοούμε την αντίσταση του λαού μας και τον αγώνα των βαλκάνιων παρτιζάνων; Αυτή είναι η τιμή που αποδίδουμε στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την φονική μηχανή των ναζί; Δεν υφίσταται κανένα ηθικό έρμα και καμία αξιοπρέπεια; Ποιοι ανόητοι δικαιολογούν τη θολή μνησικακία του κάθε μικροαστού νοικοκύρη ψηφοφόρου που «δεν τον νοιάζει…, αρκεί να τους τιμωρήσει»;; Είμαστε τυφλοί στον μαύρο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ήπειρος; Το μάθημα του ένοπλου ενορχηστρωμένου ακροδεξιού πραξικοπήματος στο Κίεβο της Ουκρανίας και οι χειραψίες των ευρωπαίων ηγετών με τους εκπροσώπους τους δεν διαφώτισε κανέναν; Το κυνήγι μαγισσών ενάντια σε Ρομά, Εβραίους, αναρχικούς, κομμουνιστές, μειονότητες δεν μας αφορά; Εδώ φθάσαμε λοιπόν; Εμείς ΔΕΝ συνηθίσαμε στον κατήφορο. ΔΕΝ θα αποδεχθούμε μια χουντική «Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών» με αρχαιοελληνικό μανδύα..

!No Pasaran! Δηλώνουμε απερίφραστα και παίρνουμε θέση: εμείς ΔΕΝ ακυρώνουμε την ιστορική μνήμη ‘ ως επιστήμονες απορρίπτουμε τις ανοησίες του «φυλετισμού» και ΔΕΝ θα αποδεχθούμε στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα ΚΑΝΕΝΑΝ υποστηρικτή των ναζί, είτε «σοφό» ιδεολογικό εκφραστή τους είτε «νεοέλληνα» ρατσιστή τραμπούκο. Εδώ μπαίνει αδιαπέραστο και αδιαπραγμάτευτο ΌΡΙΟ. Αναμένουμε την θέση των διδασκόντων ακαδημαϊκών.
Αντιφασίστες/στριες στο Πανεπιστημίο Πατρών

Σχόλια