Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε...

Εμείς στην ΦΑΙΑΚΙΑ, ως γνωστόν πανηγυρίζουμε από πολύ καιρό για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και για όλα τα θαύματα της Ελληνικής οικονομίας... Και μερικούς αντιδραστικούς, που συνεχώς διαμαρτύρτονται τους αποστομώνουμε επικαλούμενοι την EUROSTAT, που ως γνωστόν καθόλου δεν τα μαγειρεύει -άν χρειαστεί... Γι' αυτό και μας προκάλεσε οργή σχετικό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού FOCUS σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στη χώρα μας... Το Γερμανικό περιοδικό, ως γνωστόν είναι εκείνο, που μας είχε προαναγγείλει τα μελλούμενα για την χώρα με το γνωστό εξώφυλο... Μία εικόνα, χίλιες λέξεις, δηλαδή... Πολύ φοβόμαστε, πως το εν λόγω έντυπο έχει πέσει σε χέρια κρυπτοκομμουνιστών... Διαβάστε τι γράφει... Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr.

Focus: Η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του τρίτου κόσμου

Εξαιρετικά επικριτικό έναντι της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικό Focus, κάνοντας λόγο για «απάτη» αναφορικά με το πρωτογενές πλεονάσματος, ενώ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «παρηκμασμένη χώρα» όπως αυτές του τρίτου κόσμου.
Στο ρεπορτάζ που τιτλοφορείται «Κρίση δίχως τέλος», ο συντάκτης κάνει λόγο για «απάτη» σχετικά με το πλεόνασμα, υποστηρίζοντας πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία παρουσιάζουν τα πράγματα πολύ καλύτερα από όσο πραγματικά είναι. 
«Η ιστορία αυτή ακούγεται καλά και έρχεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Έχει, όμως, ένα μειονέκτημα: Είναι κατάφωρα υπερβολική. 
Στο πέμπτο έτος της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται όσο ποτέ βαθιά βυθισμένη σε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση. Ακόμα και τώρα σημειώνεται κερδοσκοπία με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι άνθρωποι περνάνε χειρότερα. 
Οι έμποροι προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα τα λαχανικά που παρήγαγαν στο πλήθος για να κερδίσουν τη στήριξη του στον αγώνα τους».
Σε σχέση με την Ελλάδα γενικότερα, το Focus αναφέρει πως υπάρχουν σκηνές τριτοκοσμικής χώρας, αφού πολλοί δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους». 
 «Η Ελλάδα έχει χάσει το 1/4 της παραγωγής της και η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Τα οικονομικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Το φημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα  αποκρύβει τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. 
Και η εμπιστοσύνη των αγοραστών ομολόγων –και σε αυτό  συμφωνούν οι οικονομολόγοι- δεν αφορά την ελληνική οικονομική ανάκαμψη, αλλά όσους στηρίζουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά κράτη», γράφει το Focus.

Σχόλια