Εξαιρετική πρωτοβουλία...

Την διαβάσαμε στοπν Nooz. gr και ενθουσιαστήκαμε... Πρόκειται για μία καμπάνια αντιφασιστική σε φίλαθλους και οπαδούς... Και δεν προέρχεται από κάποια "μικρή" και "ασήμαντη" ομάδα αλλά από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. ομάδα δεθνούς ακτινοβολίας... Αντιγράφουμε λοιπόν το κείμενο, που περιλαμβάνεται σε σχετικό βίντεο:
Το ποδόσφαιρο και οι ναζί δεν πάνε μαζί...Η Μπορούσια συνδέει γενιές, άνδρες και γυναίκες όλων των εθνών, μέσα κι έξω απ' το γήπεδο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση από τα γήπεδα.

Εμείς στην Μπορούσια έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε καμία ακροδεξιά ενέργεια στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο Βεστφάλεν.

Αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει την προπαγάνδα του, τότε δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία: η "κιτρινόμαυρη" οικογένεια θα σταθεί απέναντί του. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούν τα γήπεδά μας από τέτοιες συμπεριφορές"
Πόσο επίκαιρη, αλήθεια, ενέργεια, αναγκαία και για τον Ελληνικό Χώρο !!! Οπου το αίμα του Παύλου Φύσσα είναι ακόμη νωπό. Και όπου οι οργανωμένοι της ομάδας μας σφυρίζουν αδιάφορα... Το ίδιο και η διοίκηση... Και σε άλλες ομάδες το ίδιο... Μεμονωμένες αντιδράσεις χαλάνε τη σούπα της συλλογικής σιωπής...

Σχόλια