Τι μας θύμισε ο Βόλφγκανγκ !!!

Αστραψε και βρόντηξε ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στην διάρκεια συνέδριου για την Ευρώπη που διοργάνωσε η "Hertie School of Governance" στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι. και ο "δικός μας" και γνωστός αγριοσοσιαλιστής ΓΑΠ.
Όλοι μας στην Ευρώπη, όχι μόνο για τη Γαλλία, πρέπει να σκεφτούμε τι λάθη έχουμε κάνει και ένα τέταρτο των ψηφοφόρων ψήφισε όχι για ένα δεξιό κόμμα, αλλά για ένα φασιστικό, ακραίο κόμμα, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ και μας θύμισε εκείνο το αναπανάληπτο στερεότυπο, που λέγαμε παλιά:... Υπάρχει ένα ζήτημα, που πρέπει να το δούμε... Και βέβαια ούτε το ζήτημα αναγνωρίζαμε και κατεπέκταση ούτε το βλέπαμε ποτέ... Απλά καθησυχάζαμε και καθησυχαζόμαστε και η ουσία έβγαινε από τα υπόλοιπα των λεγομένων μας... Ετσι και ο Βόλφγκαγκ... Ανησυχεί για την Γαλλία αλλά τονίζει, ότι ... η Ευρώπη δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τη νομισματική πολιτική, η οποία, όπως είπε, «δεν αποτελεί υποκατάστατο μεταρρυθμίσεων» και μπορεί να υπονομεύσει την πρόθεση των πολιτικών να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος διατλαντικών αγορών... υπερασπίστηκε δηλαδή το προωθούμενο παντιοτρόπως μοντέλο του άκρατου φιλελευθερισμού προειδοποιώντας μάλιστα  ...για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέες «φούσκες» στην προσπάθεια «να προωθήσουμε τη ρευστότητα και την παροχή πιστώσεων» και αναφέρθηκε στα υψηλά επίπεδα ρευστότητας, τα οποία εκτίμησε ότι ... δημιουργούν λανθασμένα κίνητρα και καταστρέφουν τη δομή των τιμών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει, όπως εξήγησε, σε ανεύθυνες και επιπόλαιες αποφάσεις για επενδύσεις. 
Στοχοπροσηλωμένος ο Βόλγανγκ !!! Κάποια μικροζητηματάκια δεν θα τον αποκλείνουν από την βασική του επιδίωξη, της οποίας μοντέλο φαίνεται πως είμαστε εμείς και ο τόπος μας... 

Σχόλια