ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Σύμπνοια και αλληλοεκτίμηση (1)

Ενα κυβερνητικό σχήμα, όπως και κάθε κοινωνικό σύνολο, ομάδα κ.λ.π. έχει πιθανότητες επιτυχίας του έργου του ανάλογες και με τον βαθμό συνεργασίας και αλληλοσεβασμού των μελών του... Μία συντροφικότητα με την ευρεία έννοια...
Αυτή την εικόνα μας απέπνεε η περίπου 2ωρη πλύση εγκεφάλου επι τη ευκαιρία του ανασχηματισμού και ανάληψης έργου από την νέα εθνοσωτήριο... 
Η ΦΑΙΑΚΙΑ μάλιστα, για να τεκμηριώσει αυτή την αίσθηση σύμνποιας και αλληλοεκτίμησης, που διακρίνει τα μέλη του νέου κυβερνητικού συμβουλίου, αντιγράφει από το "Κουτί της Πανδώρας" και σας παρουσιάζει το τεκμήριο τς βαθύτατου σεβασμού που τρέφει (μόλις προ 2 ετών) ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών προς τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης... Ο Θαυμασμός και ο σεβασμός αγγίζουν τα όρια του πάθους. 

Στις 22 Απριλίου 2012 ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος ήταν ένας απλός βουλευτής της Ν.Δ., ενώ είχε διατελέσει και μέλος της προανακριτικής επιτροπής που είχε διερευνήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα. Κάτι παραπάνω θα ήξερε, επομένως, όταν αρθρογραφούσε εκείνη την περίοδο χρησιμοποιώντας τίτλους όπως «Ε.. όχι και “αθώος” για τα υποβρύχια ο Βενιζέλος»! Τί λέει σήμερα ο κ. Ντινόπουλος για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει;
Διαβάστε το άρθρο Ντινόπουλου:
«Τον Σεπτέμβριο του 2010 το σκάνδαλο ήταν γνωστό.
Τεκμηριωμένο από την γερμανική δικαιοσύνη.
Και τότε, ως Υπουργός Άμυνας, έφερε στην Βουλή την νέα σύμβαση με τους Γερμανούς (HDW) στους οποίους είχε προστεθεί ο Λιβανέζος Ισκαντάρ Σάφα.
Η σύμβαση του Βενιζέλου αποδείχθηκε χειρότερη από την αμαρτωλή σύμβαση του Άκη.
Να γιατί :
1.Έδωσε στους Γερμανούς (προφυλακισμένους ήδη στην χώρα τους) άλλο 1.3 δις ευρώ.
2.Το έδωσε ενώ οι Γερμανοί είχαν ήδη εισπράξει 2.033 δις ευρώ και δεν είχαν παραδώσει κανένα υποβρύχιο.
3.To χειρότερο: Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι εισπράττουν το νέο αυτό 1.3 δις σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ( μέχρι το 2018) ανεξαρτήτως προόδου εργασιών.
4.Δηλαδή: Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι πληρώνονται έστω και αν κάθονται !
Τι πέτυχε ο Βενιζέλος με την νέα σύμβαση; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;
1.Εκτός από τον «Παπανικολή» δεν έχουμε παραλάβει κανένα άλλο υποβρύχιο.
2.Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι έχουν επιπλέον εισπράξει (μετά τον Σεπτέμβριο του 2010) άλλα 412 εκατομ. ευρώ χωρίς να έχουν κάνει καμία εργασία στα υποβρύχια !
3.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι έχουν σταματήσει κάθε εργασία στα Ναυπηγεία και επέβαλαν εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα στους 1.000 εργαζόμενους.
4.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι εκβιάζουν ζητώντας την εφαρμογή της σύμβασης Βενιζέλου, δηλαδή να πληρώνονται κατά τακτά διαστήματα έστω και αν δεν κάνουν τίποτα (φυσικά το αρνείται η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας)
5.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι έχουν εισπράξει με τις συμβάσεις Άκη-Βενιζέλου συνολικά 2.5 δις ευρώ, έχουν παραδώσει ένα μόνον υποβρύχιο και είναι έτοιμοι να φύγουν !
Να και κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες :
Η σύμβαση του Βενιζέλου ψηφίστηκε στην Βουλή με την μορφή νόμου (του 3885/2010). Στην εισηγητική έκθεση προβλεπόταν η πληρωμή του 1.3 δις
1.ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Αυτή η πρόβλεψη «κόπηκε» από τον Βενιζέλο.
2.Ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου χαρίστηκαν στους Γερμανούς-Λιβανέζους φόροι 10 εκατομ. ευρώ με τροπολογία σε νομοσχέδιο για την.. ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
3.Έξι μήνες πριν από την ψήφιση του νόμου οι Γερμανοί-Λιβανέζοι πήραν δάνειο 20 εκατομ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
4.Την σύμβαση του Βενιζέλου ψήφισε στην Βουλή και ο Καρατζαφέρης.

Τώρα τι σχέση έχει ο Βενιζέλος με το Άκη ; Ο Άκης παραλίγο να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τα κατάφερε»..

Πως να μην προχωράει με σιγουριά για επιτυχία μία κυβέρνηση, που ο αντιπρόεδρος και ο πρώτος τη τάξει υπουργός αγαπιώνται και αλληλοεκτιμώνται τόσο παράφορα. Βέβαια τέτοια αμοιβαία αισθήματα έχουν αναπτυχθεί και από άλλους προς άλλους υπουργούς και όποτε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μας τα ανακαλύψει θα σας το αποκαλύπτουμε... Θέλουμε να στηρίξουμε ολόπλευρα το εθνοσωτήριο έργο της νέας-νεότατης κυβέρνησής μας...
Δημοσίευση σχολίου