Ευτυχώς υπάρχουν και καλά νέα!!!

ισχυρίζεται ο φίλτατος ΠΑΠ και επειδή του έχουμε εμπιστοσύνη, αναδημοσιεύουμε το σημείωμά του για να χαρούμε περισσότεροι...

Ευτυχώς υπάρχουν και καλά νέα

Μπορεί βέβαια να μην αφορούν εμάς, προς το παρόν !, αλλά τους Ισπανούς. Που θα πάει όμως, “θα' ρθει άσπρη μέρα και για μας”.
Στα πλαίσια της έμμονης “ευρωπαϊκής” ιδέας δηλαδή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για μια Ευρώπη των λαών, η ΕΕ αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα και να μην αφήσει να μας “πάρουν μπάλα” οι δυσάρεστες εκπλήξεις της μπάλας του μουντιάλ, οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη πτώση του ηθικού μας, μετά από τον αποκλεισμό των ευρωπαϊκών ομάδων.
Η ΕΕ ξέρει πολύ καλά ότι μόνο με υψηλό και ακμαίο ηθικό, μπορούμε να “ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΠΡΟΣΤΑ”, γι αυτό λοιπόν .......
Καλά έκανε και ξεκίνησε από την Ισπανία.
Δεν λέω η πρώτη προσπάθεια να τονώσει το πληγωμένο γόητρο των Ισπανών ήταν άμεση και πολύ σημαντική και απέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα.
Χιλιάδες Ισπανοί μετά από τη δεύτερη ήττα της ομάδας τους βγήκαν και αποθέωσαν το νέο
βασιλικό ζεύγος, που εξασφαλίζει τη συνέχεια της δυναστείας του Χουάν Κάρλος και πνίγει βέβαια τα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει από τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, στην οποία είχε επιδοθεί με συνέπεια, ο γαμπρός του (σύζυγος της κόρης του).

Οι ευτυχισμένες σκηνές της βασιλικής οικογένειας του Φίλιππου και της κοινής θνητής (δημοσιογράφου τι άλλο) Λετίσιας !!! Και το πλήθος των ακόμη περισσότερο ευτυχισμένων Ισπανών.


Για να συνεχιστεί λοιπόν η ανείπωτη ευτυχία των Ισπανών και για να αποζημιωθούν ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ, το Bloomberg ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι: ο υπουργός οικονομικών, δημόσιας διοίκησης και προϋπολογισμού Montero δήλωσε ότι θα υπάρξει φόρος επί των τραπεζικών καταθέσεων προσδιορισμός του σχετικού φορολογικού συντελεστή και φυσικά ευρεία σύσκεψη του ίδιου με τους επικεφαλής της κατάρτισης του προϋπολογισμού στις περιφέρειες
Ένα χρόνο λοιπόν μετά από το ΚΥΠΡΙΑΚΟ μπαίνει σε εφαρμογή το ΙΣΠΑΝΙΚΟ μοντέλο.
Αξίζει το κόπο να θυμηθούμε πως ορισμένοι, πιθανόν και αρκετοί λέγαμε ότι αυτό που συνέβη στη Κύπρο – ανεξάρτητα από τους χειρισμούς της πολιτικής της ηγεσίας - ήταν η απαρχή μιας νέας φορολογίας, επί των τραπεζικών καταθέσεων (όχι βέβαια των μεγάλων). Αυτό άλλωστε άφηνε να εννοηθεί και η δήλωση του αμερικανού συμπαθέστατου Μαυρούλη, ότι σκόπευε να καθιερώσει τον λεγόμενο wealth tax.
Όλοι όμως τότε διέψευδαν αυτές τις κακοήθεις υποψίες και έσπευδαν να δηλώσουν, ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Πρώτος απ' όλους ο ίδιος ο υπουργός εθνικής οικονομίας της Ισπανίας Luis De Guindos, που ισχυρίζονταν – όπως και τόσοι άλλοι όμοιοι του στη χώρα μας – ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 είναι ιερές. Ενώ βέβαια την ίδια περίοδο ο Montero δειλά - δειλά δήλωνε στην El Pais, ότι “μελετούσαν τη πιθανότητα να καθιερώσουν ένα ειδικό μέτρο για τη τυποποίηση των φόρων ανά περιφέρεια”.
Βέβαια η ΕΕ αντιδρούσε έντονα – όπως είναι φυσικό - σε τέτοια σχέδια, που είναι αντίθετα με την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων !!! (άραγε ποιος δουλεύει ποιόν ;;;)
Το σημαντικό όμως ήταν και είναι ότι για το σκοπό αυτό απαιτούνταν η αναστολή ορισμένων “περιορισμών” που έμπαιναν από το σύνταγμα, αλλά που δεν άργησαν φυσικά να γίνει.
Το δεύτερο ήταν το πρόσχημα που θα βρίσκονταν για την εφαρμογή. Ούτε αυτό άργησε να βρεθεί.  Έτσι ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι “θα επιβάλει ένα είδος «μέτριας» φορολογίας σε τραπεζικές καταθέσεις, προκειμένου να αποζημιώσει !!!! εκείνες τις κοινότητες, των οποίων η φορολογική  τους αυτονομία ακυρώθηκε μετά την επιβολή ενός κρατικού φόρου με το 0% επιτόκιο”. ... Με άλλα λόγια “εμείς θα σας τα πάρουμε και εσείς βγάλτε το σκασμό και τα μάτια σας μεταξύ σας”. Στο κάτω – κάτω δεν είναι και τίποτε παράνομο, αφού οι “κοινότητες θα αποφασίζουν” και μάλιστα ανεξάρτητα από τη κεντρική κυβέρνηση. Αυτό θα πει δημοκρατία, δικαιοσύνη, εξορθολογισμός΄, προγραμματισμός και δίκαια κατανομή του κοινωνικού πλούτου. Όχιπαίζουμε !!!
Επειδή όμως βλέπω να έχουμε πολλά κοινά με την Ισπανία, πολύ φοβάμαι ότι θα .........
Συμπέρασμα :
η μόνη πιθανότητα να μη μας συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να ξεπεράσει η ομαδάρα μας ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ έναν έναν τους σκοπέλους και να προκρίνεται συνεχώς, ώστε να μη χρειασθεί να ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ !!!!!!


Σχόλια