Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς...

Ανατρέχοντας στην ΦΑΙΑΚΙΑ κάπου 4 χρόνια πίσω θυμηθήκαμε την διατυπωμένη πολύ απλά, ίσως απλοϊκά, πρόβλεψή μας, πως η εισαγωγή της Ελλάδας στην κρίση αποβλέπει:
-στην καθιέρωση και διάδοση ενός νέου εργασιακού μοντέλου, "διδακτικού" για τους εργαζόμενους της Ευρώπης και όλου του κόσμου.. .
-στην σύληση του εθνικού πλούτου (ορυκτά, νερό, ακτές, δημόσιοι οργανισμοί κ.λ.π.
Πρόβλεψη βέβαια, που δεν διεκδικούσε έπαινο πρωτοτυπίας ούτε ειδικής γνώσης ή σοφίας.... Απλή ανάγνωση δεδομένων. Για ένα εθνικό χρέος, μόλις στο 1.37% του συνολικού Ευρωπαϊκού, που -αν ήθελαν, άν τους συνέφερε- θα το εξάλειφαν σε λίγες ώρες με διάφορα χρηματιστηριακά τερτίπια... Φυσικά, δεν ήθελαν... Αυτή είναι η απλή αλήθεια, που δεν θέλουν δήθεν να καταλάβουν διάφοροι φραγκολεβαντίνοι, εκσυγχρονισμένοι κεντροαριστεροί...
Και τα μεν οικονομικά μεγέθη τα ..."ρύθμισαν"¨με τις μνημονιακές προγραφές... Και συνεχίζουν, βυθίζοντας έναν λαό στην εξαθλίωση, υποσχόμενοι μικρά ξεροκόμματα "ανακούφισης" σε βάθος χρόνου.
Τώρα ήλθε η ώρα των εκποιήσεων... Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πάρει φωτιά στο ...θεάρεστο πατριωτικό του έργο... Και να και τα οικόπεδα πετρελαίου στο Ιόνιο και στην Κρήτη... Πριν από έναν χρόνο, λοιπόν, δημιούργησαν την ΕΔΕΥ, έναν δημόσιο οργανισμό, που θα είχε την ευθύνη διαχείρισης των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες... Τι ωραία, θα πει κανείς... Αυτό στα χαρτιά, βέβαια, αφού ο οργανισμός ΠΟΤΕ δεν δούλεψε... Μάλλον μας δούλευε... Τώρα, όμως ξανάρχεται μπροστά, υποχρεωτικά... Γι' αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας, στο γενικό πνεύμα της εποχής... Για να μην ενοχληθούν και οι προστάτες μας και μέλλοντες επενδυτές... Και η πρώτη μας σκέψη είναι, πως ένας δημόσιος οργανισμός είναι, ...εμπόδιο στην ελεύθερη ανάπτυξη... Γι' αυτό ετοιμάζουμε την δουλειά της ΕΔΕΥ, δηλαδή τους διαγωνισμούς  για τις έρευνες των υδρογονανθράκων να την αναθέσουμε σε Εταιρεία ιδιωτική ή σε "ένωση φυσικών προσώπων". Αυτό διαβάζουμε στον Ιστότοπο:Nooz.gr, που μεταφέρει από την Εφημερίδα των Συντακτών... 
Ε! ρε κεντροαριστερά, που μας χρειάζεται!!! 

Σχόλια