ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Γράφει ο φίλος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Νώντας Φαρμάκης και ασμένως δημοσιεύουμε... Δεν είναι μόνον η γενική εκτίμηση, που έχουμε στον γνωστό αγωνιστή... Είναι και ο αυξημένος θαυμασμός της ΦΑΙΑΚΙΑΣ για το αστυνομικό του δαιμόνιο, που ως νέος Ηρακλής Πουαρώ μας είχε αποκαλύψει ότι ο Σόϊμπλε είναι πράτκορας του ΣΥΡΙΖΑ... Σ' αυτόν δηλαδή χρωστάμε την αποκλειστική συνέντευξη, που καταφέραμε να πάρουμε από τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και στην οποία -όπως ίσως θυμάστε- ο Βόλφγκανγκ τα παραδέχτηκε όλα... 
Ισως αυτός ο άθλος αποκάλυψης και ξεγυμνώματος του Σόϊμπλε αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ να αποτέλεσε και κριτήριο για την μετ' ολίγον υπουργοποίησή του... Εν πάσει περιπτώσει διαβάστε το κείμενο της Νώντα... Για τις μεγάλες βδομάδες των εργαζόμενων ...στα πλαίσια πάντοτε του εκσυγρονισμού, και της αναπτυξιακής λαίλαπας...

Ολα τα μαγαζιά ανοιχτά τη Κυριακή. Οχι δεν είναι πονηρή η απόφαση του αστέρα της σκέψης Γιακουμάτου, ( Αυτός που ξεμπρόστιασε τον Σόιμπλε ως γνωστό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ). Σε καμιά περίπτωση - ο φερόμενος απο συκοφάντες - παλαιός των Κενταύρων και των Ragers, Σαμαράς δεν έχει κατα νού το κλείσιμο των επιχειρήσεων προς δόξαν των Molls και των άλλων καταστημάτων που βρίσκονται στα χέρια ελλήνων πατριωτών και ξένων φιλελλήνων.
Η διαρκής λειτουργία της αγοράς είναι μνημειώδους σύλληψης μέτρο που θα βγάλει την Ελλάδα (τον ελληνικό λαό δηλαδή) από την κρίση. Ως γνωστόν οι έλληνες ως τώρα, ένα παράπονο και έναν καημό είχαν. Δεν έβρισκαν χρόνο να ψωνίσουν, με αποτέλεσμα να κατακρατούν στο συρτάρι και στο πορτοφόλι τους χρήματα αναγκαία για να κινηθεί η αγορά. Οι μικρο – μεσαιοι καταστηματάρχες, έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ. Ρε κακό που πάθαμε. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους, τα δάνεια, τις υποχρεώσεις μας. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό. Δεν μπορουμε να συμβάλλουμε βρε αδερφέ στην ανάπτυξη του τόπου. Τι και αν η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους! Τι και αν το υπουργείο μας προσφέρει ευκολύνσεις στις δόσεις της εφορίας! Τι και αν η ΔΕΗ ρίχνει τις τιμές. Τζάμπα μειώνουν τις εισφορές, το πετρέλαιο, τις πρωτες ύλες. Αφού ο κόσμος δεν μας βρίσκει ανοιχτούς τη Κυριακή δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.
Είναι γνωστό πως ο καλός ο κυβερνήτης αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα αιτήματα του Λαού. Ετσι λοιπόν ο σοφός Γιακουμάτος πρότεινε και ο δίκαιος Σαμαράς αποφάσισε.
Ολη η αγορά ανοιχτή και για τις 7 ημέρες τις εβδομάδας. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε πολίτης οχι μόνο βρίσκει χρόνο να συμπεριφερθεί ως καταναλωτής, αλλά η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των καταστημάτων για μία μέρα έφερε όπως ήταν αναμενόμενο και αύξηση του εισοδήματος, αλλά και νέες θέσεις εργασίας.
Μαθαίνω πως ο Γιακουμάτος ψάχνει τους υπεύθυνους για να εισηγηθεί επιμυκήνση της εβδομάδας για μια επιπλεον ημέρα. Επιδιώκει δηλαδή την 8ήμερη εβδομάδα πιλοτικά για μια φορά τον μήνα στην αρχή και αν το μέτρο αποδώσει έχει ο Θεός. Το σχέδιο εντάσσεται στο πρόγραμμα “ Κάθε μήνας με την Μεγάλη Εβδομάδα του”.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπεύθυνος επι των ημερολογιακών τροποποιήσεων δεν ανευρεθει ακόμη. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο υπεύθυνοι της εξαφάνισής του φέρονται γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκλειστικό σκοπό έχουν την αποτροπή της εφαρμογής της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σχόλια