Οχι, δεν υπάρχει φιλότιμο...

Το κείμενο, που μας κοινοποίησαν φίλτατοι της ΦΑΙΑΚΙΑΣ αναφέρεται στην περιπέτεια ζωής μίας ευγενικής φυσιογνωμίας του Ελληνικού πολιτισμού της κ. Αννας Συνοδινού... Είχαμε την τιμή και την ευτυχή συγκυρία να την έχουμε γνωρίσει από κοντά αυτή την αριστοκράτισσα ψυχής και πνεύματος. Ομως, η εκσυγχρονιζόμενη, μνημονιακή, φιλοαναπτυξιακή δυομισυκομματική Πολιτεία δεν κάνει εξαιρέσεις και διακρίσεις... Ενεργεί ως σε προχωρημένο σοσιαλισμό... Μην σας πω κομμουνισμό... Γι αυτό και η κ. Αννα Συνοδινού δεν απέφυγε την "επιβράβευσή" της από τον εξουσία των ...αξίων και των αρίστων... Διαβάστε το.

Υπάρχει (;) και φιλότιμο
του Κώστα Γρηγοριάδη

Για το ποια είναι η Άννα Συνοδινού δε χρειάζεται να γράψουμε εμείς τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι.
Μια σπουδαία ηθοποιός που άφησε μεγάλη παρακαταθήκη με το ρεπερτόριό της στην ελληνική δραματουργία. «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ιφιγένεια» έργα του Σέξπιρ κ.α.

Από τα ιδρυτικά μέλη του «θέατρου του εθνικού κήπου» (πρώην Βασιλικού), δίδαξε αρχαίο δράμα... στο Ωδείο Αθηνών από το 2004.

Και τόσα άλλα που ένα μικρό σημείωμα όπως αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη σπουδαιότητά της.
Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» διασωληνωμένη σε δύσκολη κατάσταση για την υγεία της.
Το τραγικό όμως στην περίπτωση της δύσκολης στιγμής που περνάει, είναι ότι την ίδια αυτή στιγμή, το ελληνικό κράτος την «ανταμείβει» βγάζοντάς της το σπίτι της στο σφυρί.
Ένα χρέος 11.000 προς την εφορία, είναι αρκετό για την Ελληνική πολιτεία ώστε να δείξει την...ευγνωμοσύνη της για ό,τι μας έχει προσφέρει η Άννα Συνοδινού.
Η αξία της συλλογής εσόδων με το σκληρότερο τρόπο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός, το κράτος το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να ...πιάσει στόχους οικονομικού περιεχομένου, βάζοντας στην άκρη κάθε ανθρωπιά που ενδεχόμενα του είχε απομείνει.
Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της Συνοδινού παραμερίζονται όλα.
Προσφορά, αξίες, ιδανικά και το «φως» του ηθοποιού κατά το Χορν.
Στο σφυρί λοιπόν το μόνο περιουσιακό στοιχείο της Συνοδινού, η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.
Η σπουδαία ηθοποιός, η οποία διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, ήταν απέναντι σε ό,τι πιστεύω σε ιδεολογικό επίπεδο.
Τα φρονήματα όμως του καθενός από εμάς πρέπει να παραμερίζονται όταν πρόκειται για τέτοιες προσωπικότητες και να αποδίδεται η πρέπουσα τιμή σε αυτούς που το αξίζουν.
Λίγο φιλότιμο δε θα έβλαπτε.
Αλλά θα μου πείτε, ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν οι κυβερνώντες μας;

Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 | Συντάχθηκε Εργατικός Αγώνας

Σχόλια