ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Φανατικός υπερασπιστής των δημοκρατικών ελευθεριών...

... όπου γης ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν δέχεται -για λόγους αρχής- να δεχτεί επίσημο ξένο, που να μην είναι γνωστός αγωνιστής υπερ των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των λαών... Είναι θέση αρχής εξάλλου, που έχουν υπηρετήσει με φανατισμό όλοι οι Πρόεδροι των ΗΠΑ... Αυτό το αρρωστημένο πάθος με την δημοκρατία και την ελευθερία του χαρακτηρίζει και τους ξεζωρίζει...Αυτό εμείς το ξέραμε πολύ καλά αλλά ο φίλτατος ΠΑΠ, που είχε αμφιβολίες το διερεύνησε λίγο περισσότερο μέχρι να το τεκμηριώσει, όπως θα δείτε στο κείμενο, που ακολουθεί .... Και βέβαια -όπως ήταν αναμενόμενο- πείσθηκε πέρα ως πέρα και δεν λέει πλέον κουβέντα...

Δείξε μου τους φίλους να σου πω ποιος είσαι ή

βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλιασε η καρδιά του

Έτσι λοιπόν το κόκκινο χαλί στρώθηκε στο Λευκό Οίκο για τους:
τον Πρόεδρο της Γκάμπια Yahya Jammeh
που  κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα το 1994. Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το πραξικόπημα ήταν αναίμακτο, στα 20 χρόνια από τότε, ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για αμέτρητες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2008, απείλησε ότι θα «κόψει το κεφάλι» του κάθε ομοφυλοφίλου στη χώρα. Το επόμενο έτος, είχε αναφερθεί ότι 1.000 πολίτες είχαν απαχθεί από την κυβέρνηση με την κατηγορία της μαγείας. Κλείστηκαν  σε φυλακές και αναγκάστηκαν να πιουν δηλητήριο.Ο πρόεδρος της Ισημερινής  Γουινέας Teodoro Obiang  Mbasogo και η σύζυγός του Constancia Mangue De Ομπιάνγκ.
Είναι ο μακροβιότερος δικτάτορας της Αφρικής μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον θείο και τον μέντορά του (που συνήθιζε να κρεμάει τους αντιπάλους του καθεστώτος από τους φανοστάτες  των δρόμων της πρωτεύουσας) το 1979.
Από τότε κερδίζει τις ετήσιες εκλογές με 99% των ψήφων. Παίρνοντας  το προβάδισμα από το θείο του, έκτοτε έχει σκοτώσει ή φυλακίσει σχεδόν όλους τους πολιτικούς αντιπάλους και εφαρμόζει “πολιτική”  με σιδηρά πυγμή. Κυβερνώντας μια από τις  μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, έχει αποκτήσει προσωπική περιουσία άνω των 600 εκατ. $. Το μέσο εισόδημα των πολιτών στη χώρα αυτή είναι 2 δολάρια την ημέρα, μερικοί μόνο μπορούν να ζουν άνω των 53 ετών και το 20 τοις εκατό των παιδιών πεθαίνουν πριν φτάσουν ηλικία των πέντε ετών. Πέρυσι, η χώρα κατατάσσονταν 163η στις 177 στη κατάταξη της “Διεθνούς Διαύγειας”.
Δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Υπάρχει μόνον ένας τηλεοπτικός σταθμός στη χώρας και είναι κυβερνητικός. Το καθαρό πόσιμο νερό είναι λιγοστό. Το 2011 το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε ενέργειες για να κατάσχει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από το γιο του Προέδρου τον Obiang, Teodorin Nguema Obiang Mangue. Ήταν επίσης το επίκεντρο έρευνας για διαφθορά στη Γαλλία. Ο ίδιος βέβαια έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.


Ο πρόεδρος της  Νιγηρίας Goodluck Jonathan, γνωστός ομοφυλοφιλοφάγος.

Στη χώρα του επικρατεί ειδικός αντι-gay νόμος, που προβλέπει μέχρι 14 ετών φυλάκιση. Έκτοτε έχουν φυλακιστεί δεκάδες ομοφυλόφιλοι. Η απόφασή του το 2012 να τερματίσει τις επιδοτήσεις καυσίμων έχει προκαλέσει πολλές κριτικές και αντιδράσεις, το ίδιο και η ανεκτική συμπεριφορά του απέναντι σε πολιτικούς που κατηγορούνται για διαφθορά. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ.

Το πάρτι συνεχίζεται με :

τον πρόεδρο της Κένυα Uhuru Kenyatta, ο οποίος  έχει εμπλακεί σε μείζονα αντιπαράθεση για την εκλογική βία. Είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην οργάνωση  βίας που άφησε πάνω από 1.000 νεκρούς μετά τις εκλογές της Κένυας το 2007. Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του  διεθνούς ποινικού δικαστηρίου, και ο Ομπάμα παράλειψε σκόπιμα να επισκεφθεί την Κένυα, όταν περιόδευσε την Αφρική με την οικογένειά του το περασμένο καλοκαίρι. 

Δεν θα μπορούσε να λείπει και ο εικονιζόμενος στη προηγούμενη φωτογραφία πλάι πλάι με τον Ομπάμα και που δεν είναι άλλος από τον:


πρόεδρο της Ρουάντα Paul Kagawe που κληρονόμησε ένα έθνος με νωπές ακόμη μνήμες από τη κτηνώδη γενοκτονία του 1994, η οποία στοίχισε ένα εκατομμύριο ζωές. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που βρίσκεται στην εξουσία, έχει καταργηθεί η ελευθερία του Τύπου, ενώ ένας μεγάλος  αριθμός πολιτικών του αντιπάλων έχασαν τη ζωή τους σε ύποπτες συνθήκες.
Επίσης παραβρέθηκαν :

ο Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο Blaise Compaore, με την Πρώτη Κυρία Chantal Compaore, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία 1987 με αιματηρό πραξικόπημα, που άφησε νεκρό τον προκάτοχό του Thomas Sankara.
Επόμενος προσκεκλημένος :


ο πρόεδρος του Καμερούν Paul Biya, μετά της φλογεράς συζύγου του ο οποίος  έχει την  τιμή να κατατάσεται στη δέκατη ένατη θέση στον κατάλογο με τους 20 χειρότερους δικτάτορες στον κόσμο, που έχει συντάξει το 2006 ο συγγραφέας David Wallechinsky !!!
Για να τελειώνουμε γιατί παρατράβηξε το κακό, διαβάστε τι είπε ο άνθρωπος !!!!

«Στέκομαι μπροστά σας σαν πρόεδρος των Η.Π.Α. και σαν περήφανος αμερικανός. Στέκομαι επίσης μπροστά σας σαν γυιός ενός ανθρώπου από την Αφρική» !!!!!!
Δημοσίευση σχολίου