ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Το ημερολόγιο του κόσμου ...

Αύγουστος, ζέστες, διακοπές, μπάνια... Του λαού, που έλεγε κι ο μεγάλος όποτε απεργάζονταν τον ανέμελο ύπνο μας... Ο φίλτατος ΠΑΠ, όμως, δεν ησυχάζει και μας θυμίζει... Παρακολουθείστε το απλό και συνάμα συγκλονιστικό ημερολόγιο των ημερών... 

Εσείς πως περάσατε αυτές τις μέρες και ειδικά το Σαββατοκύριακο με τις ζέστες ;; Πήγατε πουθενά;; Όλα καλά ; - πάντα καλά !!

 Δεν ξέρω τι αίσθηση έχετε για το τι γίνεται στον παγκοσμιοποιημένο “υπέροχο καινούργιο κόσμο” μας, δεν ξέρω τι φτάνει σε σας από τα “μαζικά πλυντήρια εγκεφάλου” για το δράμα που ζουν κάποιοι άλλοι κάπου αλλού μακρυά τόσο μακρυά όσο σε απόσταση ασφαλείας από το γυαλί της τηλεόρασης, που διαθέτετε ανάλογα : H.D. πλάσμα (ειδική για “πλασματικές ειδήσεις & γεγονότα”) καλού κακού σας παραθέτω μερικά στατιστικά στοιχεία, όπως συνηθίζουν σήμερα οι έγκριτοι, αξιόπιστοι, άκρως πληροφορημένοι, εξειδικευμένοι για κάθε θέμα Πρετεντέρηδες, Πρωτοσάλτες, Μπάμπηδες με τα απαραίτητα επιτελεία αποφοίτων από τις ιδιωτικές σχολές τους, που μαθαίνουν να δουλεύουν σαν κι αυτούς. Σήμερα για ένα κομμάτι ψωμί, κι αυτό με απόδειξη και χωρίς ασφάλιση και αύριο με την ελπίδα, ότι αν τα καταφέρουν “θα γίνουν κι αυτοί σαν κι αυτούς”.

Τα πρόσφατα θύματα στο Ιράκ

Τρίτη 12 Αυγούστου: 96 νεκροί

Solah: 60 Yazidis εκτελέσθηκαν Baghdad: 15 από παγιδευμένα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιους  κρηκτικούς μηχανισμούς, ανταλλαγή πυροβολισμών.
Saadiya: 6 μέλη μιας οικογένειας από ανταλλαγή πυροβολισμών.
Falluja: 6 από βομβαρδισμούς, 1 σε συμπλοκές.
Anbar: 4 αστυνομικοί σε συμπλοκές.
Mahmudiya: 1 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Tikrit: 2 από όλμους.
Balad Ruz: 1 από  αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Μέχρι στιγμής νεκροί μέσα στον Αύγουστο: 558 άμαχοι πολίτες

Δευτέρα 11 Αυγούστου: 29 νεκροί

Abu Ghraib: 8 από όλμους.
Baghdad: 7 από παγιδευμένα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς
Rumaitha: 7 μέλη μιας οικογένειας από ανταλλαγή πυροβολισμών.
Falluja: 4 από βομβαρδισμούς.
Beiji: 2 πτώματα ;;
Kirkuk: 1 από  αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς
 Μέχρι στιγμής νεκροί μέσα στον Αύγουστο: 462 άμαχοι πολίτες

Κυριακή 10 Αυγούστου: 15 νεκροί

Falluja: 5 από βομβαρδισμούς.
Abu Ghraib: 2 από όλμους
Baghdad: 2από ανταλλαγή πυροβολισμών , 1 πτώμα ;;
Qara tapa: 2 από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Kirkuk: 1 πτώμα ;;
Taji: 1 αστυνομικός από ανταλλαγή πυροβολισμών.
Latifiya: 1  από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Και για να μην ξεχνιόμαστε και πούμε μετά ότι δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης, πάρτε και μια γραφική παράσταση για το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, που δεν σας έλεγαν τίποτε !!
Στη κάθετη στήλη είναι ο αριθμός των θυμάτων και στην οριζόντια τα χρόνια που πέρασαν, όπως πέρασαν !!! (πηγή : https://www.iraqbodycount.org/database/recent/) Μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά που και που δεν κάνει κακό !!


Όσο για τη Γάζα εκεί οι νεκροί έφθασαν – μέχρι στιγμής τους - τους 1875.

Όπως θα παρατηρήσατε δεν αναφέρομαι επιμελώς στους τραυματίες, για να μην ξεχάσουμε τους αριθμούς, λόγω της αποστροφής που προκαλεί η δραματοποίηση από τα μεγέθη και η σύγχυση από την υπερπληροφόρηση
Μια παρατήρηση, το θέμα δε λύνεται μόνο με μια “συμμετοχή στο στολίσκο” διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας, που ετοιμάζεται στη Κωνσταντινούπολη με τη τουρκική πρωτοβουλία – για τους δικούς της λόγους – προκειμένου να “σπάσει τον αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας”.

Θέλει και πολλά άλλα ακόμη !!!!
Εξ άλλου οι πληγές δεν κλείνουν εύκολα

Στο μεταξύ την ίδια στιγμή στην Ουκρανία :
Ο νεαρός βαδίζει μπροστά από τα 30 φέρετρα που είναι έτοιμα να δεχθούν ισάριθμους νεκρούς , από τους 356 συνολικά, από την αρχή των “αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων” που ξεκίνησε ο “απελευθερωτικός εθνικοσοσιαλιστικός στρατός” της Ουκρανίας, εναντίον των κατοίκων των ανατολικών περιοχών της χώρας, που στη προσπάθειά τους να προστατευθούν από τις ανοικτές απειλές του φασιστικού καθεστώτος εναντίον τους και οι οποίες πολύ γρήγορα έγιναν πράξη, πήραν τα όπλα και γι αυτό θεωρήθηκαν τρομοκράτες.
Ανάμεσα στα θύματα του εμφυλίου πολέμου, που  εντέχνως επινοήθηκε και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φιλοδοξώντας να μετεξελιχθεί σε γενικότερη σύρραξη,     εφόσον ευοδωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών εμπνευστών του, είναι 257 άμαχοι πολίτες και 14 παιδιά, όπως μας πληροφορεί ο Ο.Η.Ε.
Από αυτούς δεν λείπουν και εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους βοηθώντας τους συνανθρώπους τους.
(Από τη κηδεία μιας νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς εναντίον του νοσοκομείου του Slavyansk στις 16 Ιουνίου του 2014.)

Παραμένω σε αυτά τα “ελάχιστα”, προκειμένου τα σχόλια μου να μην έχουν τη τύχη των “ειδησεογραφικών βομβαρδισμών” !! Και μην ξεχνάτε δεν πρόκειται παρά για μερικές περιορισμένης κλίμακας συγκρούσεις, σε περιφερικό επίπεδο, καθαρά από τυχαία γεγονότα και συμπτώσεις, διότι δεν υπάρχουν σενάρια συνωμοσίας, όπως επιμένουν να παρουσιάζουν μερικοί αμετανόητοι, αφελείς συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι κινδυνολογούν προς το παρόν τουλάχιστον, ανενόχλητοι.
Δημοσίευση σχολίου