ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Ελα !!! Δεν το πιστεύω !!!

Στην φιλελεύθερη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, μία ομάδα Ναζί, από τις πολλές που ανθίζουν στην χώρα, ενοχοποιείται για την δολοφονία 7 Τούρκων, 1 Ελληνα και 1 Γερμανίδας αστυνομικού μεταξύ 2000 και 2007. Η αστυνομία της Εσσης συνέστησε επιτροπή έρευνας, που κατέληξε σε άρες, μάρες κουκουνάρες... Αυτό δεν το λέμε εμείς... Το λέει σε επίσημη απόφασή του το κρατικό κοινοβούλιο της Εσσης, που χαρακτηρίζει το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας φιάσκο... Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr:

«Η συσσώρευση εσφαλμένων αποφάσεων, αναποφασιστικότητας, παραβίασης βασικών κανόνων, εγείρουν υποψίες για εσκεμμένο σαμποτάζ (της έρευνας), για σκόπιμη ματαίωση της σύλληψης των φυγάδων», τονίζεται στην έκθεση της επιτροπής του κοινοβουλίου της Έσσης.
Σύμφωνα με το κείμενο, η αστυνομία «δεν ερεύνησε με επιμονή» τις πληροφορίες που διέθετε, ενώ «υποτίμησε σε τεράστια βαθμό τη διογκούμενη βία της μαχητικής άκρας δεξιάς».
Η αστυνομία στο κρατίδιο της Έσσης δεν ερεύνησε επαρκώς δύο εμφανίσεις μελών της συμμορίας και δεν συνέλαβε ένα μέλος της το 1998, παρότι ανακάλυψε εκρηκτικά στο γκαράζ του, σύμφωνα με την έρευνα.
Επιπλέον η αστυνομία δεν συνέδεσε παρά χρόνια αργότερα τις δολοφονίες των 10 θυμάτων - παρότι έγιναν όλες με το ίδιο όπλο. Δεν θεώρησε πιθανό, αρχικά, οι φόνοι να αποτελούσαν μια σειρά επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, και επικεντρώθηκε στην έρευνα για την προσωπική ζωή των θυμάτων.
Η έκθεση ζητεί από τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων συγγνώμη διότι η αστυνομία επέδειξε «δυσπιστία» και «ρατσιστική καχυποψία» απέναντί τους.
Ο Χόλγκερ Μπελίνο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη βουλή της Έσσης, δήλωσε ότι ο εξτρεμισμός της άκρας δεξιάς αποτελεί όνειδος για τη Γερμανία. «Αποστρεφόμαστε αυτά τα εγκλήματα και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο», είπε.  

Διάφοροι φίλοι της ΦΑΙΑΚΙΑΣ θεωρούν την συγκεκριμένη απόφαση ως καραμπινάτη επιβεβαίωση της διαπλοκής Αστυνομίας και Ναζί, κράτους και παρακράτους... Στην ΦΑΙΑΚΙΑ, όμως δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία χώρα, που ...το πάθος των κυβερνώντων για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη...
Κι άν ακόμη συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα συνιστά μεμονωμένο γεγονός, χωρίς καμμία δυνατότητα γενίκευσης... 
Και ασφαλώς αν κάτι τέτοιο συμβαίνει θα συνιστά δεδομένο τοπικής εμβέλειας... Σίγουρα, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη Δυτική χώρα με ισχυρή την παρουσία νεοναζί !!!.
Δημοσίευση σχολίου