ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αδύνατον !!!

Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!!! Πρέπει να πρόκειται για αισχρή συκοφαντία!!! Διότι ως γνωστόν η ΝΕΡΙΤ ιδρύθηκε από την εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας για να πάψει να λιμαίνεται τον τόπο η φαύλη και αμαρτωλή ΕΡΤ, που ελέγχονταν από την ασκούσα δικατορία αριστερά... Γι' αυτό στις ψυχές μας, το μαύρο της ΕΡΤ ήταν φως αγαλλίασης και ανάτασης προς την διαφάνεια και την κάθαρση, που εμπνέουν κάθε βήμα του κυβερνητικού έργου... 
Παρότι λοιπόν θεωρούμε την σχετική πληροφόρηση ως συστηματική υπόσκαψη του αναδομητικού, καθαρτήριου και αναπτυξιακού έργου της κυβέρνησης, σας την αναπάραγουμε, όπως την διαβάσαμε στον ιστότοπο Nooz.gr και είμαστε βέβαιοι, ότι και εσείς θα συμμεριστείτε την ίδια εθνοπατριωτική αγανάκτηση...

ΝΕΡΙΤ: Έρευνα για παρατυπίες στις προσλήψεις

Υπό δικαστική έρευνα τίθενται οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες, που φέρεται να έγιναν κατά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.

Ήδη, βρίσκεται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτας Φάκου, φάκελος με όσα καταγγέλονται για τον επίμαχο διαγωνισμό, καθώς και σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το υλικό αυτό άμεσα πρόκειται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 4ο Πταισματοδίκη, που ήδη διενεργεί έρευνα με εντολή του εισαγγελέα Κ. Μπαξεβάνη σχετικά με καταγγελίες για πλαστούς τίτλους γλωσομάθειας, που φέρονται να προσκόμισαν διαγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι. 

Αντικείμενο αυτής της έρευνας της Δικαιοσύνης είναι να διακριβωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εντοπιστεί αν στην όλη υπόθεση προκύπτει η διάπραξη πλημμελημάτων ή κακουργημάτων.

Ο φάκελος, που θα συσχετιστεί με την ήδη διεξαγόμενη έρευνα του πταισματοδίκη, περιλαμβάνει δημοσιεύματα και στοιχεία που φέρεται να καταδεικνύουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς άλλων.

Μεταξύ άλλων, τίθεται υπό την κρίση της Δικαιοσύνης και το θέμα της πρόσληψης 59 δημοσιογράφων, 20% από τις προκηρυχθείσες θέσεις με «τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης. 

Κατά τα καταγγελλόμενα η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τέλος, στα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.
Δημοσίευση σχολίου