ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λόγος ουσιαστικός...

Τρελό τον ανεβάζουν γραφικό τον κατεβάζουν... Μιλάμε για τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, διάδοχο του Ούγκο Τσάβες για τον οποίο οι ανά τον κόσμο νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ...κεντροαριστεροί έψαλαν τα μύρια όσα... Και του οργάνωσαν και ένα πραξικοπηματάκι, χώρια από την καθημερινή δολιοφθορά, που συνεχίζουν και για τον διάδοχό του...
Ο Μαδούρο, λοιπόν από το βήμα του ΟΗΕ, με συνοπτικό αλλά και ουσιαστικό λόγο αναφέρθηκε στην τζιχάντ και την "εκστρατεία" ελευθερίας της Δύσης... Παραθέτουμε την σχετική ειδησεογραφία από τον ιστότοπο Nooz.gr

"Τέρας που εξέθρεψε η Δύση οι τζιχαντιστές"

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις ότι συνέβαλαν πολύ στην άνοδο της ισχύος του τζιχαντισμού στη Μέση Ανατολή, ενός "τέρατος" που, σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα ηττηθεί παρά μόνο αν σεβαστούμε τους λαούς της περιοχής.

Παίρνοντας το λόγο ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά αφότου διαδέχθηκε τον Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο υπογράμμισε πως η Βενεζουέλα "συμφωνεί να αγωνισθεί εναντίον της τρομοκρατίας", αλλά επέκρινε αυστηρά τη στρατηγική που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Μόνο μια συμμαχία η οποία σέβεται την κυριαρχία αυτών των εθνών, τη συμμετοχή των κυβερνήσεών τους, των λαών τους, των ενόπλων δυνάμεών τους, θα νικήσει πραγματικά την ισλαμική τρομοκρατία και όλες τις τρομοκρατικές δυνάμεις που αναδύθηκαν σαν ένας Φρανκενστάιν, σαν ένα τέρας που εκτράφηκε από την ίδια τη Δύση", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο, ο οποίος ανέκαθεν επέκρινε την υποστήριξη των Δυτικών προς την εξέγερση στη Συρία εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε πως, αν αυτός ο τελευταίος είχε ανατραπεί, "μια εξουσία αυτών των τρομοκρατικών ορανώσεων θα είχε σήμερα εγκαθιδρυθεί σ' αυτή την εκτεταμένη περιοχή που περιλαμβάνει τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και την Ιορδανία".

"Η δημοκρατική και συνταγματική κυβέρνηση της Συρίας σταμάτησε τους τρομοκράτες", υποστήριξε ο Μαδούρο.

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι σήμερα "η μεγαλύτερη απειλή" στον κόσμο, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις είναι περισσότερο απασχολημένες "να βομβαρδίζουν τους λαούς της Συρίας και του Ιράκ", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο τάχθηκε εξάλλου υπέρ "μιας βαθιάς μεταμόρφωσης" του ΟΗΕ, ο οποίος πρέπει σύμφωνα με τον ίδιο να υποστεί "μια δημοκρατική μεταμόρφωση" ώστε να "προσαρμοσθεί σ' έναν πολυπολικό κόσμο, με αναδυόμενες χώρες και περιφέρειες οι οποίες έχουν τη δική τους φωνή και προσδοκούν να γίνονται σεβαστές". 
Δημοσίευση σχολίου