Γράμμα στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ (2)

Αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει ο φίλτατος Νίκος Ματζάκος και φυσικά αναρτάται η απάντησή του... 
Από την μεριά μας να διευκρινήσουμε, ότι η αναφορά, που κάναμε για "συστράτευση" υπονοεί την προτελευταία παράγραφο του κειμένου της επιστολής... Οι διευκρινίσεις του Νίκου μας γεμίζουν ικανοποιήση... Για τα προσωπικού χαρακτήρα βέλη... δεν πειράζει... Αλλες διαφορές -απολύτως θεμιτές- εκτίθενται με τις θέσεις του καθενός μας στα κείμενά μας, έτσι ώστε να μην κουράσουμε τους αναγνώστες της ΦΑΙΑΚΙΑΣ (ή όποιου άλλου επικοινωνιακού χώρου) σε διαπροσωπικές ανταλλαγές απόψεων.
Η απάντηση, λοιπόν του Νίκου Ματζάκου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Μίλτο.

Αισθάνομαι υποχρέωση να απαντήσω στο σημείωμά σου για το άρθρο μου. Ο επίλογος αναφέρει τα εξής:

"Ελπίζω να ζήσουμε μοναδικές στιγμές ανάτασης, κινητοποίησης, χαράς και αισιοδοξίας τέτοιες που θα μείνουν στην ιστορία της χώρας μας. Όλα στη συνέχεια θα εξαρτηθούν από τη δική μας ενεργητική παρουσία και συμμετοχή. Στις στιγμές αυτές έχουν θέση όλοι οι Έλληνες Πολίτες και φυσικά όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜ.ΑΡ. που ανεξάρτητα από τα λάθη της ηγεσίας τους που δεν τα αναγνωρίζει, μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Πραγματικής Αριστεράς να επιτύχει το δύσκολο έργο της που είναι η σωτηρία και η αναγέννηση της Ελλάδας".

Σημείωσε σε παρακαλώ τα εξής γιατί δεν έγινε κατανοητός ο επίλογος μπορεί και με ευθύνη δική μου ή και δική σου.
1. Αναφέρομαι στην κατάσταση μετά τις εκλογές που ελπίζω να έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν  αναφέρομαι στο ΣΗΜΕΡΑ.
 2. Δεν απευθύνομαι στον επίλογο στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αλλά στα απλά μέλη και τους φίλους της. Αναφέρομαι δηλαδή στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ. Δεν κάνω τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαχωρίζει τη στάση της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Αν αυτό δεν είναι σαφές στο κείμενο φταίω εγώ.
3.     Τα δύσκολα για την κυβέρνηση της Αριστεράς θα αρχίσουν αμέσως ματά τις εκλογές. Θα πέσουν θεοί και δαίμονες επάνω της να τη λιώσουν. Με υπογράμμιση αναφέρω ότι: "Όλα στη συνέχεια θα εξαρτηθούν από τη δική μας ενεργητική παρουσία και συμμετοχή". Μοναδικό στήριγμα αυτής της Κυβέρνησης θα είναι ο Ελληνικός λαός. Εκεί δεν θέλουμε καμία βοήθεια από κανέναν; Δηλαδή αν χρειαστεί να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη βουλή για να στηρίξουμε την Κυβέρνηση στην ψήφιση φιλολαϊκών νόμων δεν θα απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο; Θα ζητάμε πιστοποιητικό καθαρότητας για τη συμμετοχή;
Εδώ έχω πολλά να σου πω τα οποία πρέπει να αποτυπώσω σε ειδικό κείμενο. Ένα μόνο για τώρα. Όταν ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του 2013, κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο να συγκεντρωθεί έξω από τη βουλή την ώρα της ψηφοφορίας. Ήταν δεν ήταν στις 8 μ.μ. 500 άτομα όταν τα κομματικά μέλη στην Αθήνα είναι 10.000. Κουράστηκα (και απογοητεύτηκα) και έφυγα στις 11 μ.μ. Πήγα σπίτι στις 11.30 περίπου και άνοιξα την τηλεόραση να δω τί γίνεται στη βουλή. Πέφτω πάνω στο Σαμαρά να λέει στον Τσίπρα.
Ποιος λαός κ. Τσίπρα διαφωνεί και αντιδρά με τα μέτρα που περιέχει ο προϋπολογιαμός; Βγείτε και δείτε. 40 άτομα είναι απέξω. Και είχε φυσικά δίκιο.
4. Ο διαχωρισμός ηγεσίας και Βάσης και η προτροπή των απλών μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ να βοηθήσουν την Κυβέρνηση της Αριστεράς πιστεύω ότι βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποδυναμώνει και ξεσκεπάζει την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.
5. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη λέξη συστράτευση την οποία εγώ δεν ανέφερα και ούτε σαλπίζω. Εδώ κάνεις μεγάλο φάουλ εσκεμμένο μάλιστα. Τα περί σουρελισμού δεν τα σχολιάζω και δεν σου ταιριάζουν.
   Αν εννοείς συστράτευση σήμερα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μακριά από εμένα αυτή η αντίληψη. Δεν νομίζω να προκύπτει κάτι τέτοιο από το κείμενό μου. Μάλιστα αναφέρω χαρακτηριστικά την περίπτωση Κυβερνητικής συνεργασίας μόνον εάν οι Πολίτες δώσουν κοινοβουλευτική παρουσία στην ΔΗΜΑΡ πράγμα που το βλέπω αδύνατο. Δεν γράφω δηλαδή τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτά που επανειλημμένα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
6. Συμπερασματικά γαι να είμαι επιεικής με το σχόλιό σου, μάλλον διαγώνια διάβασες το άρθρο μου.
                                                                                                                    Φιλικά
                                                                                                            Νίκος Κ. Ματζάκος

Υ.Γ. Μάλλον πρέπει να αναρτήσεις αυτές τις διευκρινήσεις μου φυσικά με κάποιο δικό σου απαντητικό σχόλιο.

Σχόλια