ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Το χοντραίνουν...

Το ό,τι η Πολωνία είναι αγαπημένο και επίλεκτο μέλος του ΝΑΤΟ είναι γνωστό... Ουσιαστικά η πολιτικο-στρατιωτική αναβάθμισή της σε προκεχωρημένο φυλάκιο κατά της Ρωσίας, σημαδεύει την μετά την πτώση του "υπαρκτού" εποχή. Γιαυτό τα συμβαίνοντα είτε σε πολιτικό επίπεδο (κυριαρχία των ακροδεξιών) είτε σε στρατιωτικό επίπεδο στην χώρα αυτή έχουν ιδιαίτερη και γενικότερη σημασία... Αντιγράφουμε από το Nooz.gr και σας παρουσιάζουμε...


Η Βαρσοβία... προετοιμάζεται για ρωσική επίθεση

Η Πολωνία ανακοίνωσε πως καταστρώνει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να μεταφέρει μέρος της στρατιωτικής ισχύος της στα ανατολικά σύνορά της, πλησιέστερα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ως απάντηση στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εκφράζει ανησυχίες ότι θα είναι ο επόμενος στόχος της επέκτασης του Κρεμλίνου μετά την προσάρτηση νωρίτερα φέτος της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.
"Θέλουμε να ενισχύσουμε τις μονάδες μας στην ανατολική Πολωνία", δήλωσε μιλώντας στο δημόσιο ραδιοσταθμό ο πολωνός υπουργός Άμυνας Τόμας Σιεμόνιακ.
"Είναι ένα σχέδιο που θα επεκταθεί σ' έναν αριθμό ετών. Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά το 2017. Θα υπάρξει μια ολόκληρη σειρά πρωτοβουλιών που θα συνδέονται με τις μονάδες στα ανατολικά. Θα υπάρξουν επίσης επενδύσεις στις υποδομές".
Ο υπουργός αρνήθηκε να πει πόσοι στρατιώτες ή πόσες μονάδες θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη αυτή. Η Πολωνία έχει ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία, με τη σύμμαχο της Μόσχας Λευκορωσία καθώς και με τον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ, όπου βρίσκεται η βάση του στόλου της Βαλτικής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
"Προφανώς έχει μια σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία", δήλωσε ο Τόμας Σιεμόνιακ. "Αποτελεί μέρος της διαδικασίας εξαγωγής συμπερασμάτων απ' αυτή την κρίση".
Αφού ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Πολωνίας ζήτησε από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ να εγκαταστήσουν μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο πολωνικό έδαφος για να λειτουργεί αποτρεπτικά για τη Ρωσία.
Η συμμαχία δεν ικανοποίησε το αίτημα αυτό, επειδή μερικά μέλη της ανησυχούν για το κόστος και για τους κινδύνους από μια ανταγωνιστική προσέγγιση έναντι της Ρωσίας.
Ωστόσο το ΝΑΤΟ εντατικοποίησε τα εκπαιδευτικά γυμνάσια στην Πολωνία και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα δύναμη ταχείας αντίδρασης, το αρχηγείο της οποίας θα βρίσκεται στο Στετίνο της δυτικής Πολωνίας.
Δημοσίευση σχολίου