Κυνισμός...

Με επίκεντρο το Κομπάνι, γράφει και ο φίλτατος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Μάκης Μανέτας σε ένα πληροφοριακό σημείωμά του ταυτόχρονα καταγγελτικό του απροκάλυπτου κυνισμού των ... υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας... Διαχρονικά... Μη πούμε και διασυστημικά...

Κυνισμός

Η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων παίζεται πλέον τελείως αμοραλιστικά με όρους 19ου αιώνα...
Ενώ στην Ουκρανία απειλείται εκτεταμένη σύρραξη και χύνεται αίμα, στη Μέση Ανατολή τα βρίσκουν, συζητάνε με το Ιράν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι με το Ισραήλ και προσπαθούν να κλείσουν τους ασκούς του Αιόλου που δημιούργησε η διάλυση του Ιράκ και της Συρίας απο την πολιτική των Δυτικών.
Στο Κουρδιστάν που απλώνεται από τη Βορειοανατολική Τουρκία μέχρι το Βορειοδυτικό Ιράν επικρατεί ένα μπλεγμένο κουβάρι.Οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ με τους πολεμιστές Πεσμεργκά υπό τον Μπαρζανί εκπροσωπούν τους παλιούς Κούρδους φεουδάρχες που δεν υπήρχε σημαία που να μην υπηρέτησαν. Ο πατέρας του Μπαρζανί είχε παρασημοφορηθεί από την ΕΣΣΔ που τον στήριζε στον αντι-βρεττανικό αγώνα του ενώ μετά συνθηκολόγησε μα το Σαντάμ και τώρα ενισχύεται από Αμερικανούς, Ισραήλ και λίγο από Ερντογάν που φαίνεται να τάχει χαμένα μετά την αμερικανο-περσική προσέγγιση. Εκεί υπάρχει και η πανίσχυρη επίσης ομάδα του Ταλαμπανί που υποστηρίζεται από τους Ιρανούς καθαρά που στέλνουν και εθελοντές κοντά του. Μή ξεχνάμε ότι η καταγωγή και η γλώσσα των Κούρδων είναι πανάρχαιο Περσικό παρακλάδι.

Το ΡΚΚ και ότι έχει απομείνει από αυτό με τον Οτσαλάν (που έχει αποδειχθεί τυχοδιώκτης ολκής δίχως ιερό και όσιο) τά έχει βρεί με τον Ερντογάν και του έχει προσφέρει υποστήριξη στη Βουλή για τη συνταγματική αλλαγή που επιδιώκει ο δεύτερος με αντάλλαγμα κάποιες αυτόνομες περιοχές στην Ανατολική Τουρκία. Προχθές όμως για να το εκβιάσουν για να μη δώσει στήριξη στο Κομπάνι, το βομβάρδισαν αμείλιχτα.
(Μη νομίζουμε βέβαια ότι και οι 'Ελληνες οπλαρχηγοί του '21 ήταν κάτι καλύτερο... Τοπικοί τσιφλικάδες σεκουριτάδες κοτσαμπάσηδων, κατσικοκλέφτες ένας αχταρμάς μέχρι που ήρθε η Φιλική εταιρία και τους συμάζεψε λίγο.Τα εθνικά μεγαλεία ήρθαν πολύ αργότερα...) 
Τέλος οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας είναι η Μαρξιστικής-Λενινιστικής καταγωγής φράξια του ΡΚΚ που έχει βαδίσει το δικό της δρόμο εδώ και καιρό και έχει πολιτική παρουσία στη Τουρκία με το DHKP-C μαχητικό αριστερό κόμμα... Η καλή μας κυβέρνηση Σαμαρά συνέλαβε και θέλησε να απελάσει μέλη του στην Αθήνα πέρυσι αφού η Τουρκική ΜΙΤ είχε απαγάγει κι εξαφανίσει δύο ακόμα συντρόφους τους. Από αυτό το κόμμα είναι και οι εκατοντάδες εθελοντές Τούρκοι που έχουν πάει να πολεμήσουν στο ηρωικό Κομπάνι.
Oι μιλιταριστές Τούρκοι έχουν μαζέψει τα άρματα μάχης μερικά μέτρα από το μέτωπο και σφυρίζουν αδιάφορα δε τους συμφέρει μια νίκη κατά των φονταμενταλιστών -που οι ίδιοι ενδυνάμωσαν- από δυνάμεις που στο εσωτερικό τους μέτωπο δεν είναι προβλέψιμες.
Αυτό το "αδιάφορο"μπανιστήρι της σφαγής μου θυμίζει Βαρσοβία του 44 από την ανάποδη.
Τότε οι Σοβιετικοί είχαν σταθεί στη δεξιά όχθη του Βίστουλατον Αύγουστο του 44, ενθάρρυναν την εξέγερση της Πολωνέζικης Εθνοφυλακής υπό τον -'εμπιστο των 'Αγγλων- στρατηγό Μπόρ αλλά δεν επέμβηκαν παρά τέσσερις μήνες μετά, όταν η Εθνοφυλακή είχε συντριβεί από τους Γερμανούς και διακόσιες χιλιάδες νεκροί έπεσαν στα ερείπια μιας πόλης ερειπωμένης κατά 70%. Των Γερμανών βοηθημένων από μία Ουκρανική και μια Λιθουανική Μεραρχία συνεργατών.... Απέμενε η Επιτροπή Εθνικής απελευθέρωσης αλώβητη πού είχε δράση κύρια στο Νότο, ελεγχόνταν από το ΚΚΠ και παρουσιάστηκε ως διαπραγματευτής στη Γιάλτα το Φλεβάρη του 45.

Κυνισμός,τότε και τώρα με άλλο χρώμα .
Πολιτική χωρίς καμία ηθική,ανθρωπιά,τιμή.

Αντίθετα από αυτήν που υπερασπίζονται οι μαχητές του Κομπανέ....

Σχόλια