Ο κόσμος τόχε τούμπανο...

... και εμείς κρυφό καμάρι... Μιλάμε για τα "Ολυμπιακά ακίνητα", τελική φάση στο δράμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 με τις μεγάλες ντόπες αλλά και το μεγάλο φαγοπότι... Ανήκουμε -όπως τόχουμε ξαναγράψει- σε εκείνους τους ...ανθέλληνες, που δεν πανηγύρισαν, όταν ο γηραιός Ισπανός φρανκίστας (άρα και φασίστας) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ άνοιξε τον φάκελλο και μας ανήγγειλε ...συγκινημένος: Ατενς...Παρευρισκόμενοι πολιτικοί και επιχειρηματίες έπεσαν αμέσως συγκινημένοι ο ένας στην αγκαλιά του άλλου εκφράζοντας και συμβολίζοντας το επερχόμενο μεγάλο φαγοπότι... Γι' αυτό εξάλλου κάθε αντιτιθέμενος στο ανεπανάληπτο γλέντι της σπατάλης είχε μεταχείριση τρομοκράτη από τις αρμόδιες αρχές, σαφώς με την εντολή των τότε πολυχρονεμένων μας... Ετσι, υπό την ...εμπνευσμένη καθοδήγηση των εκσυγχρονιστών σοσιαλδημοκρατών η υπόθεση: Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο απροκάλυπτης κατασπατάλησης για έργα μηδενικής προοπτικής μετά το τέλος των αγώνων...
Αποκτήσαμε, λοιπόν, ένα σωρό χώρους ενταγμένους συνολικά σ' αυτό, που ονομάστηκε "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ". Χώρους γιγάντιους με μόνιμες κατασκευές για "άγονα" αθλήματα... Οταν χώρες με ασύγκριτα μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες είχαν χρησιμοποιήσει πρόχειρες, προσωρινές "λυόμενες" κατασκευές, φυσικά με υποπολλαπλάσιο κόστος...Εμείς προτιμήσαμε λύσεις φαραωνικές, που προσέφεραν πλούσια ελέη στους μεγαλοεργολάβους ενώ σήμερα σαπίζουν κυριολεκτικά ώστε να πωληθούν κοψοχρονιά με την μεγαλύτερη δυνατή επιδοκιμασία της κοινής γνώμης. Δεν συζητάμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των έργων την ίδια ώρα, που το φυτεμένο λόγω Ολυμπιάδας πράσινο δεν ξεπέρασε το 10% του αρχικά υπολογισμένου, που είχε εύλογα χαρακτηρισθεί ανεπαρκέστατο !!!
Ολα αυτά δεν τα πραγματοποίησαν "σκοτεινές δυνάμεις"... Σχεδιαστές, και πρωταγωνιστές είναι αυτοί που ελάχιστα χρόνια αργότερα -ούτε καν δέκα- προφανώς ποντάροντας στην ασθενική μας μνήμη ή την ηλίθια προσδοκία και του δικού μας βολέματος, μας οδήγησαν στην καταστροφή υποσχόμενοι την ανάστασή μας... Είναι αυτοί, που οι 76 "διανοούμενοι" (με οχτακόσια εισαγωγικά) τους ενεκάλεσαν για αδράνεια με το περιβόητο "τολμήστε", που θα μείνει στην ιστορία (αντιλαμβάνεστε σε ποιό διαμέρισμά της...). Είναι οι ίδιοι που τα μεγάλα ΜΜΕ των μεγάλων εργολάβων της Ολυμπιάδας τους παρέχουν παντοιοτρόπως την στήριξή τους για την δική μας αποβλάκωση.
Αφορμή γι' αυτό τον πρόλογο υπήρξε η σημερινή ειδησεογραφία για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος των προέδρων των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ μεταξύ των οποίων και βουλευτής της ΝΔ. Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr:

Ποινικές ευθύνες στους αρμοδίους για τη συντήρηση και χρήση ακινήτων, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποδίδει η εισαγγελία έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησής τους.
Η πολύμηνη έρευνα της εισαγγελίας οδήγησε ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» -η οποία έχει απορροφηθεί πλέον από άλλο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου- Κωνσταντίνου Ματάλα.
Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα της εισαγγελίας για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη, διαδόχου του κ. Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας, προκειμένου να δοθεί έγκριση για την άσκηση δίωξης σε βάρος του, επίσης για κακουργηματική απιστία.
Την υπόθεση των επίμαχων ακινήτων, των οποίων η διαχείριση είχε ανατεθεί στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», ερεύνησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, ύστερα από καταγγελίες στον Τύπο για πλημμελή συντήρηση και μη μεταολυμπιακή αξιοποίηση της επίμαχης περιουσίας του Δημοσίου, που είχε κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, με το πέρας της έρευνάς τους, κρίνουν ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες των επικεφαλής της ελεγχόμενης εταιρείας, στους οποίους καταλογίζεται ότι δεν μερίμνησαν για την καλή συντήρηση και χρήση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία πέρασαν στη διαχείριση της «Ολυμπιακά Ακίνητα».
Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση σταθερών και των κινητών κατασκευών, που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα, εκτός από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Η δικογραφία, που αφορά τη διοίκηση του κατηγορουμένου Κ. Ματάλα, ανατέθηκε σε ανακριτή.

Να είστε βέβαιοι, πως η είδηση θα περάσει στα ψιλά... Εκτός αν υπάρχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες... Και πάλι αυτό θα γίνει με ευφυή σχεδιασμό απόκρυψης των συστημικών κερδοσκοπικών χαρακτηριστικών... Ισα-ίσα, που θα προβληθεί (αν προβληθεί) ως απόδειξη διαφάνειας... 
Κάποιοι, λοιπόν, δικαστικοί λειτουργοί κάνουν προφανώς το χρέος τους... Σε μας ανήκει η απόδοση των πολιτικών ευθυνών... Ας μην ξεγελιόμαστε... Πίσω και πάνω από τους εκάστοτε διοικητές των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ υπάρχουν πολιτικοί... Υπάρχει εξουσία... Υπάρχει ο φιλελεύθερος καπιταλισμός, που πανηγυρίζει την μεταφορά 10 δις Ευρώ (τουλάχιστον) από τις τσέπες μας σε εκείνες των "λίγων και εκλεκτών"... Η σιωπή μας, η ανοχή μας τους ενθαρρύνει, τους νομιμοποιεί...  

Σχόλια