ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.

Το υπογράφει ο φίλτατος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ Νίκος Ματζάκος και προθυμότατα αναδημοσιεύουμε μία ανοιχτή επιστολή, που μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα... Γιατί, μετά την αρχικό επικριτικό τμήμα για την ασκηθείσα πολιτική και την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής στο πρόσφατο συνέδριο (ούτε για τα μάτια του κόσμου, που λένε), ο φίλτατος Νίκος σαλπίζει την συστράτευση... Με όποια διάθεση κατανόησης του ρεαλισμού, νομίζουμε, ότι μία τέτοια πρόταση πετάει στην σφαίρα του υπερρεαλισμού (σουρρεαλισμού). 
Ατυχώς, κατά τη γνώμη μας, τέτοιο πνεύμα υπάρχει διάχυτο στον ...χώρο... Και το ατυχέστερο: Το είχαμε προβλέψει...
Στην ΦΑΙΑΚΙΑ δεν λογοκρίνουμε αλλά διατηρούμε αλώβητο το δικαίωμα να κρίνουμε...


ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.

Την είπατε «Αριστερά της ευθύνης» έκφραση που μπορεί να υπονοήσει ότι η άλλη Αριστερά είναι ανεύθυνη….Την είπατε «Κυβερνώσα Αριστερά» έκφραση που μπορεί να υπονοήσει ότι η άλλη Αριστερά είναι ανίκανη να κυβερνήσει….Την βαφτίσατε τελικά «Δημοκρατική Αριστερά» τίτλο που μπορεί να υπονοήσει ότι η άλλη Αριστερά είναι αντιδημοκρατική….
Φυσιολογικά όλα αυτά για όσους έχουμε ζήσει τις εσωτερικές διενέξεις στην Αριστερά και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα από την εποχή της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Όπως όμως και αν την λέτε ή αν την πείτε στο μέλλον, η ουσία της πολιτικής της ΔΗΜΑΡ αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο γνωστό ανέκδοτο με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα λόγια του στον οδηγό του αυτοκινήτου που τον μετέφερε μαζί με τους Κ. Μητσοτάκη και Χ. Φλωράκη το 1989 στην «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας» που την είπαν «Οικουμενική», όταν το αυτοκίνητο έφθασε στο σταυροδρόμι.

Βγάλε φλάς Αριστερά και στρίψε Δεξιά….. είπε στον οδηγό.


Ρε σύντροφοι «της ευθύνης» τι έγινε τελικά στο 3ο σας συνέδριο; Κανείς δεν έφταιξε για το 1.21% που πήρατε; Από τους 385.077 Έλληνες Πολίτες που σας τίμησαν με την ψήφο τους τον Ιούνιο του 2012 που είσαστε μη κυβερνώσα Αριστερά, έμειναν 68.695 τον Μάιο του 2014 αφού είχατε γίνει κυβερνώσα Αριστερά για ένα ολόκληρο χρόνο. Χάσατε δηλαδή το 82% της δύναμής σας, γεγονός που σας δίνει χρυσό βατόμουρο για τη μεγαλύτερη απώλεια εκλογικής δύναμης στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με αργυρό βατόμουρο. Έχασε το 73% της εκλογικής δύναμης του 2009.

Και να ήταν μόνον αυτά; Συμμετείχατε στην χειρότερη και πιο καταστροφική κυβέρνηση όλων των εποχών. Στην κυβέρνηση που με την ψήφο σας κατάστρεψε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και γέμισε τη χώρα μόνο με ανέργους και απελπισία. «Δεν ψηφίσαμε τα μνημόνια διότι βλέπαμε ότι ήταν μια συνταγή λανθασμένης και άδικης πολιτικής…..κλπ» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του εννοώντας προφανώς τα πρώτα νομοσχέδια πριν μπείτε στην κυβέρνηση.
Να μου επιτρέψετε να σας θυμίσω τι ψηφίσατε στη συνέχεια. Αυτά δηλαδή που οι Έλληνες Πολίτες που δεν σας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές γνωρίζουν πολύ καλά.
Στις 28 Απριλίου 2013 ψηφίσατε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή όσων προβλέπονται από το δεύτερο και το τρίτο Μνημόνιο, καθώς και για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η ψήφος σας αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η σύνταξή μου γύρω στα 500 Ευρώ, και φυσικά αναλογικά όλες οι συντάξεις και να μην μπορώ σήμερα να ζήσω.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2012 ψηφίσατε τον προϋπολογισμό του 2013 μαζί φυσικά με τα κόμματα των μνημονίων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Άλλη μια συμμετοχή σας στην καταστροφή, στην απελπισία και στις αυτοκτονίες Ελλήνων Πολιτών.
Να σας θυμίσω επίσης τι δεν ψηφίσατε; Τον Δεκέμβριο του 2013 δεν ψηφίσατε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνούσε τυχόν ποινικές ευθύνες στα σκάνδαλα των υποβρυχίων και των ναυπηγείων, δίνοντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στη παραπαίουσα κυβέρνηση. Μου άρεσε ιδιαίτερα η δικαιολογία που προβάλλατε ότι «η πρόταση ήταν απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».
Πολλά και καταγραμμένα, όσο και αν προσπαθείτε να τα αποσιωπήσετε, αριστερά φλάς βγάλατε και πραγματική δεξιά πορεία προς την καταστροφή της χώρας ακολουθήσατε.
Ρε σύντροφοι «της ευθύνης» έχω κάποιους φίλους που σας ψήφισαν το 2012 και συμμερίζομαι απόλυτα την πικρία και τα ερωτήματά τους. Κανείς τελικά δεν έφταιξε για την ολοκληρωτική σχεδόν απώλεια της εκλογικής σας δύναμης μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
Δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί η πολιτική απόφαση του 3ου σας συνέδριου. Από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα προκύπτει ότι θα συνεχίσετε στην ίδια μέχρι τώρα πορεία με εξαίρεση τη Ν.Δ. από τις όποιες πιθανές συνεργασίες σας. Εγώ καταλαβαίνω από την πρακτική σας ότι θα συνεχίσετε να βγάζετε «αριστερά» φλάς τροποποιώντας λίγο την πορεία σας «λοξά δεξιά» προς την κατασκευή του περιβόητου «κεντροαριστερού πόλου» που όλοι οι Έλληνες έχουμε βιώσει με την οδυνηρή εμπειρία του ΠΑΣΟΚ αλλά γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά και την πορεία των αντίστοιχων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης.
Πολύ καλά θα κάνετε. Εμένα προσωπικά αυτή η απόφαση με ανακούφισε γιατί στην περίπτωση διάσπασης της ΔΗΜ.ΑΡ. θα είχαμε πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα προέκυπτε συνωστισμός στην είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ από πολλούς σημερινούς βουλευτές αλλά και άλλους πολιτευτές γνωστούς και μη εξαιρετέους, που βλέποντας την πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές θα προσπαθούσαν να σώσουν και πάλι τη χώρα μετέχοντας στα ψηφοδέλτιά του, πολλοί σε εκλόγιμες θέσεις στερώντας την εκλογή άλλων συνεπών αγωνιστών της Πραγματικής Αριστεράς (έχω νομίζω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω και εγώ ένα επίθετο μπροστά από τη δική μου Αριστερά).
Η περίπτωση αυτή θα δημιουργούσε προστριβές και δικαιολογημένες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα τον έβλαπτε στην προεκλογική δουλειά του.

Συνεπείς λοιπόν στην ασυνέπειά σας θα συνεχίσετε τον δρόμο σας.
Εάν οι Έλληνες Πολίτες συγχωρήσουν το μεγάλο σας αμάρτημα να μετάσχετε στην σημερινή ακροδεξιά καταστροφική κυβέρνηση - παρόλο που δεν ζητήσατε συγνώμη - και σας δώσουν κοινοβουλευτική παρουσία, η συνεργασία ή η συμμετοχή σας τότε στην κυβέρνηση της Πραγματικής Αριστεράς που έρχεται είναι νομίζω άλλο πιο εύκολο ζήτημα. Έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερες προστριβές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζω να ζήσουμε μοναδικές στιγμές ανάτασης, κινητοποίησης, χαράς και αισιοδοξίας τέτοιες που θα μείνουν στην ιστορία της χώρας μας. Όλα στη συνέχεια θα εξαρτηθούν από τη δική μας ενεργητική παρουσία και συμμετοχή. Στις στιγμές αυτές έχουν θέση όλοι οι Έλληνες Πολίτες και φυσικά όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜ.ΑΡ. που ανεξάρτητα από τα λάθη της ηγεσίας τους που δεν τα αναγνωρίζει, μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Πραγματικής Αριστεράς να επιτύχει το δύσκολο έργο της που είναι η σωτηρία και η αναγέννηση της Ελλάδας.
 Αθήνα 8.10.2014

Σχόλια