Γιατρέ μου, όλα θετικά!!!

...Είπε μία αγαθή κυρία, μεταδίδοντας το γενικό μήνυμα από τις μικροβιολογικές,  βιοχημικές και ιστολογικές εξετάσεις, που είχε υποβληθεί... Μόνο που στην Ιατρική ο όρος: θετικά σημαίνει επιβεβαίωση μίας διάγνωσης, συχνότατα όχι και τόσο επιθυμητής...
Αυτή την εικόνα μας θυμίζει το "κατά τα άλλα" αισιόδοξο μήνυμα του φίλτατου ΠΑΠ για την Ελληνική εικόνα στο παγκόσμιο σκηνικό... Διαβάστε το:

Γι' αυτό μην ανησυχείτε!!!

Επειδή έχω την αίσθηση ότι τα κείμενα που γράφω τώρα τελευταία χαρακτηρίζονται από πνεύμα απαισιοδοξίας και επειδή ακούω συνέχεια τη περίφημη ρεαλιστική φράση “η ελπίδα πεθαίνει τελευταία” - αλήθεια δεν ξέρω ποιος την έβγαλε, ίσως αυτός “ελπίζει” πως θα πεθάνει αργότερα, όλοι οι άλλοι θα 'χουμε πεθάνει φυσικά  πολύ πριν, απ' αυτόν και την “ελπίδα του”Σκέφτηκα λοιπόν να σας παρουσιάσω μερικούς πίνακες  που “ελπίζω” ότι θα σας δώσουν αρκετή αισιοδοξία.
 Ο πρώτος είναι αυτός που δείχνει τη παγκόσμια κατάσταση της δυστυχίας:

Όπως βλέπετε υπάρχουν άλλες 3 χώρες χειρότερες από μας. 
Γι αυτό να μην ανησυχείτε!!!

Ο δεύτερος  είναι αυτός που παρουσιάζει την ανεργία σε παγκόσμιο επίπεδο:

Κι εδώ πάλι έχουμε ακόμη περιθώριο μέχρι να φτάσουμε στα πιο σκούρα (χρώματα).
Γι αυτό να μην ανησυχείτε!!!


Ο τρίτος είναι αυτός που δείχνει τις χώρες με τις πιο stress συνθήκες. Κι εδώ υπάρχουν άλλες 29 χειρότερες από μας, τουλάχιστον από αυτές που είναι καταγραμμένες.
Γι αυτό να μην ανησυχείτε !!!

Αν δεν το διακρίνετε καλά είμαστε στη 45η θέση !!!!

Ο τέταρτος είναι αυτός που δείχνει την ανεργία.
Εδώ είμαστε και πάλι πρώτοι, εκτός κι αν στο διάστημα που πέρασε από το Δεκέμβρη του 2013, μας έχει πάρει κάποιος άλλος τα πρωτεία.

Ο πέμπτος που αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι κι αυτός πολύ ενθαρρυντικός, διότι όπως φαίνεται κι εδώ παρατηρείται σημαντική αύξηση, παρατηρώντας την ανοδική πορεία της καμπύλης !!!


Ο έκτος είναι αρκετά ενδεικτικός όσον αφορά τη πορεία της ανάπτυξης (ΑΕΠ - παραγωγικότητα), στην οποία έχει μπει η χώρα εδώ και καιρό:
που όπως δείχνει ο έβδομος πίνακας, είχε σαν αποτέλεσμα τη σαφή και σταθερή μείωση του χρέους:

Ο όγδοος πίνακας επισφραγίζει την ολοκληρωτική πρωτοπορία μας σε επίπεδο ικανοποίησης. Όπως είναι λογικό επακόλουθο μετά τα προηγούμενα είμαστε η πρώτη χώρα, ναι, ναι!!! Μάλιστα, η πρώτη χώρα που οι πολίτες της δεν είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των πραγμάτων.

Αλλά κι η πρώτη χώρα που οι πολίτες της δεν κάνουν τίποτε γι αυτό !!!!!!!!!!!!

Σχόλια