Θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα...


Γράφει ο φίλτατος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ ΚΚ αναμιμνησκόμενος ...ημερών αρχαίων και επιχειρών συγκρίσεις και αναλογισμούς...


ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ!

Τον τίτλο του άσματος της Λένας Πλάτωνος που οικειοποιηθήκε κάποιος Αρχιμήδης Συρακούσιος χρησιμοποιώ για να σταματήσω επί τέλους τον εξευτελισμό που δέχεται η ιστορική φράση του Ηλία ΗλίουΘα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!!!
Περί ταραχής ο λόγος... Πρώτος ο κ. Τσίπρας έσυρε τον χορό εις Λάρυμνα εδώ και δύο έτη, απευθυνόμενος εις την τάξιν τη συμπαθή την εργατική, περί ΤΑΙΠΕΔ κλπ. ¨Όπως είπε είς τη Βουλή ο αείμνηστος κλπ.κλπ".
Μετά ο κ. Σκουρλέτης, κατόπιν των νικηφόρων προσφάτων εκλογών.
Την σκυτάλη παρέλαβε η Λαική δεξιά δια στόματος ο κ. Ντινόπουλου με αφορμή τις απολύσεις στο Δημόσιο την προηγούμενη εβδομάδα.
Ακολούθησεν η των ΑΝΕΛ Λέαινα  Ραχήλ λόγω της παραπομπής της στο πειθαρχικό του κόμματος.
Οπότε μετά την τελευταία αναφορά καταλαβαίνετε ότι η υπόθεσις εχέ....
Ωρύονται οι αδαείς!!! Δεν ειπώθηκε στη Βουλή η ιστορική φράσις ούτε είχε το νόημα που της προσδίδουν οι παπαγαλίσκοι.
Το 1961 ο Ηλίου συνάντησε τον Υπουργό Παιδείας κ. Τσάτσο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια από Αστυνομία και την ΕΚΟΦ (του κ. Εβερτ)
- Οι Μαρξισταί έχουν καταλάβει την παιδεία και τα ιδρύματα! αντέτεινε λαύρος ο κ.Καθηγητής και Ακαδημαϊκός.
Δεν θα σας αφήσουμε έτσι Ηλία! Θα σας ταράξουμε εις το ξύλο!
- Και εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα! απήντησε ο Νέστωρ της ΕΔΑ, εννοώντας την λογική της μη βίας, την αυστηρή προσαρμογή στην αστική νομιμότητα και την εφαρμογή της. 
Πολιτική που εκείνη την εποχή είχε άκρως προοδευτικό χαρακτήρα.
Αντί, λοιπόν, να βάζουν άκαιρα τσιτάτα του κυρ Ηλία είς το μαγνητόφωνο ας ψάξουν να εύρουν την παρέμβασή του είς την Βουλή την σχετική με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ εν έτει 1962.
"Η Ελλάς στον λάκκο των Λεόντων" είχε τίτλον η μπροσούρα που εκυκλοφόρησε τότε με το περιεχόμενο της ομιλίας.
Πάρ'ότι ανέκρουσε πρύμνα από τας παλαιάς του θέσεις με την μεταπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, ο Φιλιππικός του θεωρείται προφητικός και μνημείο πολιτικού Λόγου.
Αναφερόμενος στις θεωρίες του Σουηδού Νομπελίστα (και ως εκ τούτου μη μαρξιστού) Μυρντάλ εκονιορτοποίησε τις φιλο-ΕΟΚικές απόψεις σέρνοντας στό άρμα του και κεντροδεξιούς πολιτικούς (Σ. Στεφανόπουλο, Σ.Μαρκεζίνη). Η περιγραφή της διόγκωσης των Πλούσιων Κέντρων και της αποβιομηχανοποίησης και πτωχοποίησης της καθυστερημένης Περιφέρειας ταιριάζουν απόλυτα με την σημερινή κατάσταση την οφειλομένη εις τα ΕΟΚικά κελεύσματα.
Ειδικά οι αριστεροί και οι προοδευτικοί (με και χωρίς εισαγωγικά) ας ενσκύψουν με τη δέουσα προσοχή εις τάς Γραφάς για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι σημαίνει να φέρεις αυτόν το Τίτλο!

Σχόλια