Το γέλιο, πάντως, μακραίνει τη ζωή...

και γι' αυτό η ΦΑΙΑΚΙΑ σας μεταφέρει αυτούσιο το ρεπορτάζ του ιστότοπου Nooz.gr από την τελευταία παρουσία-ομιλία του ΓΑΠ... Χωρίς σχόλια... Τα σχόλια θα χρειαστούν μετά από καιρό, όταν και πάλι -απ΄ ότι φαίνεται- θα δοκιμαστεί η συλλογική μας μνήμη ως κοινωνίας... Ο ΓΑΠ θα μας τεστάρει... Για την ώρα, διαβάστε και ψυχαγωγηθείτε...

«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Χαλκίδα όπου παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.
Ο Γ. Παπανδρέου καταλόγισε τις ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε το 2009 στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «την Ελλάδα δεν την έβαλε στο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ το 2009».
Μάλιστα, υποστήριξε με έμφαση ότι «ο κ. Γκάιτνερ θυμάται πως έζησε δραματικές στιγμές, στιγμές Παλαιάς Διαθήκης, εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Τότε που οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι θα δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα για τα ψέματα που τους είπε η προηγούμενη κυβέρνηση», όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.
Αναφέρθηκε σε θέσεις οι οποίες κατατίθονταν εκείνη την περίοδο, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως «βολική άρνηση της πραγματικότητας και του προβλήματος».
Υποστήριξε ότι σήμερα πολλοί αφήνουν να εννοηθεί ότι «με λίγο ακόμη μαγείρεμα στοιχείων, λίγο ακόμη κλείσιμο του ματιού στους εταίρους μας στην Ευρώπη και με λίγα μέτρα ακόμη θα την είχαμε γλυτώσει».
Πρόσθεσε πως «άλλοι προπαγάνδιζαν ότι ενώ μας χάριζαν τζάμπα δισεκατομμύρια εμείς σώνει και καλά θέλαμε την τρόικα».
Επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας την απαισιοδοξία του καθώς «τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι».
Μάλιστα διερωτήθηκε «τι μπορεί να προκύψει από έναν ανταγωνισμό στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το μνημόνιο. Βέβαια στα λόγια. Όπως έδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις τα εύκολα λόγια, εύκολα λέγονται και εύκολα καίγονται».
Μίλησε ειρωνικά γι' αυτούς που εμφανίζονται ως παντογνώστες και ως «μετά Χριστόν προφήτες», περιλαμβάνοντας και αυτούς που πνίγονται σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών.
«Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στην θέση μας» είπε.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ».
Έσπευσε συγχρόνως να σημειώσει ότι «ακόμα και αν μερικοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν, δεν μπορούν να αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα». 

Σχόλια