Η βαρβαρότητα των ανθρωποειδών...

Στους τοίχους 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νίκαιας είχε σχεδιαστεί από αξιόλογους Εληνες και ξένους καλλιτέχνες του είδους ένα πανέμορφο αντιρατιστικό ανθρωπιστικό γκράφιτι. Δείγμα υψηλής τέχνης αλλά και πρότυπο άποψης δημόσιας διακόσμησης σε μουντές σύγχρονες πόλεις γεμάτες ρύπους από διάφορους τύπους -φασίστες και μη(;)-, που επιθυμούν ετσιθελικά να επιβάλλουν την χοντροκοπιά τους.  
Αυτά τον Μάρτη του 2014... Τον Οκτώβρη όμως του ιδίου έτους, γνήσια ανθρωποειδή αρίας φυλής φρόντισαν να αφήσουν ένα μικρό δείγμα του αμιγώς εθνοπατριωτικού πολιτισμού τους ρυπαίνοντας τον τοίχο και το γκράφιτι με το άκρως χαρακτηριστικό τους ευγενές σύνθημα: «ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ». Το αναγράφουμε μήπως και δεν διακρίνατε την βαρβαρική επέμβαση πάνω στο γκράφιτυ. (πάνω μέρος της φωτογραφίας ΠΡΙΝ, κάτω μέρος της φωτογραφίας ΜΕΤΑ).
Αξίζει τον κόπο ο καλλιτέχνης, που το δημιούργησε, οι συνάδελφοί του, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι σύλλογοι των δασκάλων να μερμνήσουν για την αποκατάστασή του... Αξίζει τον κόπο αισθητικά, ηθικά και πολιτικά...Και εμείς αξίζει τον κόπο να περιορίζουμε τον ορίζοντα δράσης και επιροής των ανθρωποειδών του είδους...

Σχόλια