ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Ελα, τώρα... υπερβολές!!!

Εκ προοιμίου να σας πληροφορήσουμε, ότι η ΦΑΙΑΚΙΑ αποδοκιμάζει ως απολύτως ανακριβές του δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel. που αναφέρεται στις σχέσεις πολιτικών και σωμάτων ασφαλείας με την 'Χρυσή Αυγή". Επειδή ζούμε σ' αυτό τον τόπο, ξέρουμε πόσο μακράν της πραγματικότητας είναι οι πληροφορίες του άρθρου, που κατά την γνώμη μας, πρέπει να προέρχεται από Σιωνιστικούς κύκλους...
Εν πάσει περιπτώσει και για το αντικειμενικό της πληροφόρησης, σας παραθέτουμε την είδηση, όπως την πληροφορηθήκαμε στον ιστότοπο NEWS247.

Κεραυνοί Spiegel για τις σχέσεις πολιτικών και σωμάτων ασφαλείας με τη Χρυσή Αυγή

Το περιοδικό Spiegel εκθέτει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα με αφορμή τη δημοσιοποίηση σχετικής εισαγγελικής έκθεσης, ενώ η Frankfurter Rundschau θέτει εν αμφιβόλω το ελληνικό «success story».
Εκτενές αφιέρωμα στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικόSpiegel με αφορμή τη δημοσιοποίηση της σχετικής εισαγγελικής έκθεσης.
Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «είναι μία έκθεση που διαβάζεται σαν αστυνομικό μυθιστόρημα και κανείς στην Ελλάδα δεν θα θεωρούσε ποτέ εφικτά τα όσα περιγράφονται. Σκιαγραφεί την εικόνα ενός νεοναζιστικού κόμματος που επιτίθεται στο δημοκρατικό σύστημα με τόσο ανοιχτό και βίαιο τρόπο, που αντίστοιχός τους δεν υπήρξε στην Ευρώπη για δεκαετίες».
Το δημοσίευμα παραθέτει τη λίστα των βαρύτατων κατηγοριών που αποδίδει η εισαγγελία κατά σχεδόν 70 μελών και οπαδών της Χρυσής Αυγής και επισημαίνει: «Η αποφασιστικότητα με την οποία δρα η δικαιοσύνη κατά των εξτρεμιστών είναι κάτι καινούργιο.
Οι πολιτικοί και η αστυνομία υποβάθμιζαν για μεγάλο διάστημα τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς, ομοφυλόφιλους και διαφωνούντες ως πράξεις μεμονωμένων δραστών που βρίσκονταν σε σύγχυση. Ωστόσο, η αυξανόμενη ωμότητα οδήγησε σε αναθεώρηση –το σημείο καμπής ήταν η δολοφονία του αριστερού τραγουδιστή Παύλου Φύσσα πριν από ένα χρόνο».
Όπως σχολιάζει το Spiegel, «ομάδες τραμπούκων υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως στην Αθήνα διαθέτουν με τη Χρυσή Αυγή έναν κοινοβουλευτικό βραχίονα τα τελευταία δύο χρόνια».
Το γερμανικό περιοδικό παρατηρεί χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν άκουγε» μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης χρέους με τα μέτρα λιτότητας και την έκρηξη της ανεργίας, που έκαναν δημοφιλή τη Χρυσή Αυγή φέρνοντάς τη στο κοινοβούλιο.
«Οι νεοναζί έγιναν ξαφνικά πολιτικοί», σχολιάζει το Spiegel, επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δρούσε για πολύ καιρό ανενόχλητη, γεγονός που οφείλεται και «στους στενούς δεσμούς με τα σώματα ασφαλείας και τους πολιτικούς».
  
Δημοσίευση σχολίου