Οταν θέλουμε μπορούμε !!!

Δηλώνει ο φίλτατος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ ΠΑΠ, γνωστός φανατικός νεοφιλελεύθερος, που βρίσκει την ευκαιρία για άλλη μία φορά να μας υπογραμμίσει τις άπειρες δυνατότητες, που έχουν οι άνθρωποι για να ευτυχήσουν στον καπιταλισμό... Αρκεί να θέλουν... Συμμεριζόμενοι αυτό τον άκρατο και ενθουσιώδη νεοφιλελευθερισμό του ΠΑΠ παραθέτουμε το πληροφοριακό σημείωμά του.

Είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές και συνεπώς από τη πρώτη στιγμή αποδεκτές, σωρεία φιλότιμων προσπαθειών διαφόρων φιλελεύθερων – με όλη τη σημασία της λέξης – κυβερνήσεων, που έχουν σα στόχο την ανάκαμψη, από την ύφεση.
Οι ειλικρινείς αυτές προσπάθειες αδίκως παρεξηγούνται, διότι συνήθως συνοδεύονται από λιγότερο δημοφιλή και ευχάριστα, αλλά περισσότερο αποδοτικά για το μέλλον μέτρα, όπως η λιτότητα.
Ευτυχώς όμως που μια προσεκτική ματιά στα παραδείγματα από τη καθημερινή πραγματικότητα, μπορεί να αποκαλύψει, έστω και πρόωρα τη προνοητικότητα των οικονομικών επιτελείων. Έτσι μετά τις διαρθρωτικές αλλαγές που συνέβαλαν αποτελεσματικά στο κύμα των απολύσεων και χάρις στη σταθερή αύξηση της ανεργίας, αυξήθηκε η ανταγωνιστικότητα, που αποτελεί – όπως είναι δεδομένο – κινητήριο δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και όχι μόνον.
Ξεκινώντας,λοιπόν, από τις ΗΠΑ, γενέτειρα όλων των πρωτοποριακών και νεωτεριστικών αντιλήψεων, ο ανταγωνισμός αποκτά πλέον τη πραγματική του διάσταση σε όλες τις εκδηλώσεις της σύγχρονης κοινωνίας, χωρίς να περιορίζεται στα αυστηρά τεχνοκρατικά πλαίσια της “οικονομίας των δεικτών”.


Μέσα σε πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υγιούς ανταγωνισμού, τα άτομα που βλέπετε στη φωτογραφία στρατοπέδευσαν από τη προηγούμενη μέρα, έξω από ένα κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας εστίασης, που προσέφερε στους πρώτους 100 ενήλικες, μία κάρτα διαρκείας δωρεάν σίτισης με μια καθημερινή μερίδα κοτόπουλου, για έναν ολόκληρο χρόνο. Είναι καιρός λοιπόν, ώστε και οι ντόπιοι αρμόδιοι να επιδείξουν επιτέλους παρόμοιες πρωτοβουλίες με τον ανάλογο ζήλο.

Σχόλια