ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Μου ξανάρχονται ένα-ένα !!!

Χρόνια δοξασμένα...  έλεγε το παλιό άσμα, που είχε μεγάλο σουξέ κατά την διάρκεια της γνωστής 7ετίας, αλλά η μνήμη μας ταξίδεψε λίγα χρόνια πιο πριν... Στο αλησμόνητο 1965, τότε που η Ανακτορική Κίρκη μετέτρεπε τους κεντρώους βουλευτές σε αποστάτες... Και απ' ότι λέγεται η "θυσία" γινόταν με κάποιον όφελος... Αυτό, λοιπόν μας θύμισε η σχετική ειδησεογραφία, που αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr...Μένει να δούμε τί θα δούμε στο τέλος...

Παρέμβαση από ΑΠ για τις καταγγελίες χρηματισμού

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, προκάλεσε η καταγγελία της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, αλλά και του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου για απόπειρα χρηματισμού της βουλευτού, προκειμένου να ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κουτζαμάνη στο σχετικό έγγραφο αναφέρει:

"Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά". 

Τί κατήγγειλε η βουλευτής 

Σε τηλεοπτική εκπομή η κ. Ξουλίδου κατήγγειλε ότι "γαλάζιο στέλεχος" την προσέγγισε και της έκανε προσφορά 2 - 3 εκ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημερώνοντάς την επίσης -όπως είπε- ότι ο συνάδελφός της, βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Μελάς δέχτηκε την προσφορά.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Blue Sky, η κ. Ξουλίδου κατήγγειλε ότι η προσφορά έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, από πρόσωπο που αρνήθηκε να κατονομάσει.

Λίγο αργότερα, στην εκπομπή παρενέβη οργισμένος ο κ. Μελάς, ο οποίος πρόσφατα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για "αισχρότητες, ψέματα και κακοήθειες". 

"Λέω λοιπόν στην κ. Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια", ανέφερε.

Τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου στήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως η βουλευτής τον έχει ενημερώσει εδώ και καιρό σχετικά. 

Στη συνέχεια δήλωσε πως θέλησαν να παγιδέψουν το πρόσωπο που έκανε την προσφορά, κλείνοντάς του ραντεβού, ωστόσο εκείνο το ανέβαλε δύο φορές.

Αντίδραση ΝΔ

Ανυπόστατες χαρακτήρισε τις καταγγελίες Ξουλίδου, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε παρέμβαση της, στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου στο Blue Sky, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα διερευνηθεί.

Απευθυνόμενη στην κ. Ξουλίδου, αναρωτήθηκε γιατί δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη στιγμή το γεγονός και όχι νωρίτερα, προσθέτοντας ότι όποιος φοβάται για την ζωή του καταγγέλλει το συμβάν όταν γίνεται.
Δημοσίευση σχολίου