O Λόγος για την Λατινική Αμερική

Πάντοτε η Λατινική Αμερική και τα συμβαίνοντα στις κοινωνίες της ασκούσαν μία ιδιαίτερη γοητεία, πολιτικά "εξωτική". Ισως γιατί οι λαοί της έχουν γνωρίσει την πιο άγρια εκμετάλλευση μερικούς αιώνες τώρα... Αποό τους πολιτισμένους και Χριστιανούς Ισπανούς καταχτητές, που αφάνισαν ολόκληρες φυλές μέχρι τους γιάνκυ του Βόειου Ημισφαίριου, που δεν έχουν αφήσει τόπο για τόπο χωρίς να του φορέσουν μία αιμοτοβαμμένη χούντα... Ισως γιατί εκεί είδαμε τον λαϊκό κλήρο με το όπλο στο χέρι πλάϊ στους αγωνιζόμενους επαναστάτες... ισως γιατί εκεί είδαμε τις πιο αντικομφορμιστικές εφαρμογές αντικαπιταλιστικών λαϊκών εξουσιών... Ξεκινώντας από την Κούβα και συνεχίζοντας στην Βενεζουέλα, την Βολιβία και αλλού. Γι' αυτόι βρίσκουμε εξόχως ενδιαφέρουσα την ημερίδα, που οργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  (Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ) την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ..
Ομιλητές δύο ΛατινοΑμερικάνοι Πρεσβευτές: ο OSVALDO J. COBACHO MARTΙNEZ της Κούβας και ο FARID FERNÁNDEZ της Βενεζουέλας. Μαζί τους και δύο δικοί μας Πανεπστημιακοί: ο Δημήτρης Καλτσώνης και ο Θόδωρος Μαριόλης.
Δυστυχώς, ως κατοικούντες εις την ΦΑΙΑΚΙΑ δυσκολευόμαστε να την παρακολουθήσουμε... Ελπίζουμε να υπάρξουν πρακτικά... Ετσι και αλλιώς, όμως, σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα...

Σχόλια