We are the champions !!!

Ετσι επιγράφει το σημείωμά του ο φίλτατος ΠΑΠ, περιγράφοντας αναλυτικά και άλλα πρωτεία της υπερηφάνου χώρας μας. Λίγο αγριευτικά βέβαια αλλά πάντως πρωτεία.. Διαβάστε τον...

We are the champions


Μετά από τις επανειλημμένες διεθνείς κυρίως δημοσιεύσεις σχετικά με το τραγικά χαμηλό επίπεδο συνθηκών διαβίωσης του ελληνικού πληθυσμού και ειδικότερα το αλματωδώς αυξανόμενο επίπεδο φτώχειας στη χώρα μας, ήρθαν στην επιφάνεια και τα τραγικά υψηλά ποσοστά φτώχειας.
Έτσι λοιπόν οι πρωτεργάτες αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κατρακύλας όχι μόνο υποχρεώθηκαν να μην το αποσιωπήσουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα, αλλά εμφανίστηκαν ως όψιμοι κήρυκες των κοινωνικών ανισοτήτων στο ελληνικό κοινοβούλιο, δια στόματος βουλευτών της κυβερνητικής συμπαιγνίας.
Οι προσπάθειες αυτές των “κομιζόντων γλαύκας οψίμως εις τας Αθήνας” και οι συναισθηματικές τους φορτίσεις “δίκην κροκοδειλίων δακρύων”, δεν πρέπει να παραπλανήσουν ούτε και τους αφελείς ακόμη.
Οι ίδιοι μπορεί να εμφανίζονται ότι δίνουν σκληρές μάχες με τον ¨”ιμπεριαλισμό, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια” σε μια χώρα που “ο αγώνας έχει δικαιωθεί” ήδη πάνω από τρεις δημοκρατικές και δημιουργικές δεκαετίες. Μερικοί δε από αυτούς, αν και ελαχιστότατοι, μπορεί να είναι και τόσο “νοήμονες” ώστε να θεωρούν ότι επιτελούν θεάρεστο και πατριωτικό έργο, στα πλαίσια της εθνικής τους αποστολής για τη σωτηρία της χώρας.
Τίποτε όμως από αυτά δεν είναι σε θέση να αποκρύψει το γεγονός ότι: “η Ελλάς κατέχει τα πρωτεία” σε μια σειρά από διεθνή κριτήρια αξιολόγησης, που επιβεβαιώνονται σαφώς από τους αντίστοιχους δείκτες
πρώτη λοιπόν στην ανεργία στην Ευρώπη
πρώτη στη χρεωκοπία στην Ευρώπη
και τώρα ξεπερνώντας τα στενά πλαίσια της “γηραιάς ηπείρου”, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της UNICEF, 
πρώτη στη “ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ” σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον !!!
Φαντάζομαι ότι τα νέα δεδομένα, θα ερεθίσουν τα ευαίσθητα και προσήκουα ώτα των “πρεσβευτών καλής θελήσεως”, όπως της πλειάδας των εντοπίων αλλά και των χολυγουντιανών ανθρωπιστών και της 35χρονης διεθνούς κύρους και φήμης συνηγόρου της ελληνικής κυβέρνησης στη πολιτισμική και πολιτιστική της εκστρατείας ενάντια στα κατάλοιπα του βρετανικού ιμπεριαλισμού και πρωτίστως υπέρ των αρχαιοελληνικών μνημείων αλλά και των ιδεών παρεμπιπτόντως, τις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να μην τις αναπολούμε απλά, αλλά να τις εμπεδώνουμε καθημερινά χάρις τις φιλότιμες και από υψηλό πατριωτικό φρόνημα εκκινούμενες προσπάθειες των αποκαλυπτικών για τον εντυπωσιακό πνευματικό πλούτο που διαθέτουν, τηλεπαρουσιαστών διαφόρων βιβλίων και άλλων συνοδευτικών προϊόντων, όπως αποκλειστικά ηλεκτρονικών και όχι φαρμακευτικών “ταμπλετών”.
Μετά δε τον ερεθισμό, είμαι βέβαιος θα αναλάβουν πάραυτα δράση για τη καταπολέμηση της δυστυχίας και της φτώχειας, που μαστίζει τους παιδικούς πληθυσμούς που παρεπιδημούν, πέριξ και μακράν των αστικών τους πολυτελών οικισμών.

Σχόλια