Δείχνοντάς τους τί θα πεί ελευτεριά !!!

Αυτό το εθνικο-πατριωτικό άσμα, που αναφέρονταν στους Βορειοκορεάτες "εχθρούς" μας, θυμηθήκαμε καθώς διαβάσαμε τα ανδραγαθήματα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ... Ετσι είναι... Οταν υπερασπίζεσαι την ελευθερία δεν υπάρχουν όρια... Αλλα σχόλια περισσεύουν... 
Αντιγράφομυε από τον ιστότοπο New247, που με την σειρά του πληροφορείται από Vox και The  Washington Post...

Ντοκουμέντο: Οι πιο εξωφρενικές μέθοδοι βασανισμού της CIA

Οι θηριωδίες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής κατά των υπόπτων για τρομοκρατία καταγράφονται στην έκθεση που έδωσαν οι ίδιες οι αρχές στην δημοσιότητα. Δείτε τα "ανδραγαθήματά" τους.
Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι
Οι πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αναφορές τις CIA για τους βασανισμούς των υπόπτων για τρομοκρατία είναι ανατριχιαστικές. Στην πολυαναμενόμενη έκθεση της υπηρεσίας καταγράφονται λεπτομερώς οι βασανιστικές μέθοδοι που ακολουθήθηκαν για τη συγκέντρωση πληροφοριών από τους υπόπτους, που κρατούνταν ακόμη και για μήνες στα κολαστήρια της  CIA.
Παρακάτω, καταγράφονται ορισμένες από τις πιο απάνθρωπες τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Όπως αναφέρεται, στην πλειονότητα των υποθέσεων, οδήγησαν απλά στην εξάντληση των κρατουμένων και σε πολλές περιπτώσεις στον θάνατό τους. 
1. Η CIA τοποθετεί χούμους στο έντερο υπόπτου
Οι πράκτορες της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προχώρησαν στην εισαγωγή χούμους (κρεμώδης σαλάτα) στο έντερο του κρατουμένου διαμέσου του πρωκτού του, ισχυριζόμενοι ότι αυτός ο βασανισμός ήταν απόλυτα αποτελεσματικός και βασίστηκε σε ιατρικές τεχνικές, στόχος ήταν η συλλογή πληροφοριών για επικίνδυνους τρομοκράτες. 
2. Οι ανακριτές ανάγκαζαν τους υπόπτους να στέκονται όρθιοι ενώ είχαν σπασμένα πόδια
Το 2003, η CIA ανέκρινε 4 υπόπτους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, οι δύο είχαν σπασμένα πόδια, ο τρίτος στραμπουληγμένο πόδι και ο τέταρτος είχε προσθετικό μέλος. Παρόλο που η συγκεκριμένη τεχνική κρίθηκε παράνομη από τους γιατρούς, οι πράκτορες δεν αντιμετώπισαν καμία κύρωση από την υπηρεσία τους.
3. Οι πράκτορες τις CIA απειλούσαν τους υπόπτους με τον βιασμό των μητέρων τους
Μετά από τα βασανιστήρια που είχε υποβληθεί ένας από τους υπόπτους από πράκτορα της υπηρεσίας, ενημερώθηκε ότι  ότι δεν θα μπορούσε να φύγει ζωντανός από την υπηρεσία και να καταφύγει στο δικαστήριο αφού ο κόσμος δεν έπρεπε να πληροφορηθεί για τους βασανισμούς στους οποίους είχε υποβληθεί. Ο ανακριτής φροντίζει να εξασφαλίσει την σιωπή του απειλώντας τον ότι θα βιάσει και θα σκοτώσει την μητέρα του.
4. Ο Khalid Sheikh Mohammed υποβλήθηκε 183 φορές στο μαρτύριο του πνιγμού
Το 2003, οι πράκτορες της CIA χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τη μέθοδο του αναγκαστικού πνιγμού στον ύποπτο, ακολούθησαν 183 ακόμη χρήσεις τις ίδιας μεθόδου, ζητώντας από τους συμβούλους συμβουλές για το πόσες φορές μπορούσαν να εφαρμόσουν τη μέθοδο σε έναν μόνο κρατούμενο. Ο Khalid Sheikh Mohammed και ο Abu Zubaydah  κινδύνευσαν αμέτρητές φορές με πνιγμό κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τους.
5. Ο Abu Zubaydah έχασε το αριστερό του μάτι κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων
Τον Οκτώβριο του 2002, οι πράκτορες της αμερικάνικης υπηρεσίας αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος Abu Zubaydah έχασε το ένα του μάτι κατά τη διάρκεια των μεθόδων ανάκρισης.
6. Πίεζαν τα τραύματα, των κρατουμένων
Στις αναφορές φαίνεται ότι οι πράκτορες χρησιμοποιούσαν τους τραυματισμούς των υπόπτων ως μεθόδους βασανισμού, αναφερόμενοι στο παράδειγμα του Abu Zubaydah και τον τραυματισμό του από σφαίρα, αναφέρουν ότι αποτελούσε όπλο στα χέρια τους.
7. Οι ύποπτοι κρατούνταν άυπνοι για πάνω από 180 ώρες συνεχόμενα
Οι ύποπτοι αναγκάζονταν να παραμείνουν άυπνοι για 180 ώρες συνεχόμενα, είτε στεκόμενοι όρθιοι είτε γονατιστοί με τα χέρια τους στο κεφάλι. Περισσότεροι από 5 κρατούμενους αντιμετώπιζαν παραισθήσεις από την έλλειψη ύπνου, με τους πράκτορες να συνεχίζουν τον βασανισμό.
8. Οι πράκτορες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες  σε έναν από τους κρατούμενους
Τον Αύγουστο του 2002, η υπηρεσία μετά από σειρά βασανισμών, ανάγκασαν τον ύποπτο να παραμείνει έγκλειστος σε δωμάτιο με μουσική σε υψηλή ένταση, που του προκάλεσε προβλήματα ακοής και τον επέβαλλαν σε ατροφία.
9. Ένας από τους κρατούμενους έχασε τη ζωή τους κάτω από "αδιευκρίνιστες συνθήκες"
Ο ύποπτος Rahman μετά από μια σειρά βασανισμών οδηγήθηκε στο κελί του, όπου υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και αλυσοδέθηκε ώστε να παραμείνει καθισμένος στο τσιμεντένιο πάτωμα, ενώ ήταν ημίγυμνος από τη μέση και κάτω. Την επόμενη μέρα οι φύλακες βρήκαν το άψυχο σώμα του.
10. Πρώτα βασάνιζαν μετά ρωτούσαν
Η CIA φαίνεται ότι βασάνιζε τους υπόπτους ακόμη και αν εκείνοι δεν είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν μαζί τους. Οι πράκτορες υποστηρίζουν στην αναφορά ότι οι βασανισμοί τέτοιου είδους στόχευαν στο να λυγίσουν την όποια αρχική αντίσταση που θα μπορούσε να έχει ο ύποπτος.
11. Εξαναγκάζονταν να βασανίζουν οι πράκτορες της CIA
Η αναφορά υποστηρίζει ότι οι πράκτορες ήταν αντίθετοι σε ορισμένες μεθόδους βασανισμού, αλλά εξαναγκάζονταν από τους ανωτέρους τους να συνεχίσουν. Στην υπόθεση του Abu Zubaydah, οι ανακριτές είχαν ζητήσει να ελαττώσουν τα βασανιστήρια αλλά οι ανώτεροι τους ανάγκασαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, μέχρι που έκριναν ότι η κατάσταση του υπόπτου ήταν οριακή.
12. Τουλάχιστον 26 από τους 119 υπόπτους ήταν αθώοι
Αναφέρεται ότι η κράτηση και ο βασανισμός, τουλάχιστον 26 ατόμων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την υπηρεσία. Μάλιστα, η κράτηση πολλών υπόπτων από τη CIA διήρκεσε πολλούς μήνες.
13. Η CIA έδωσε ψεύτικα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των βασανισμών
Σε έκθεσή της στον Λευκό Οίκο η υπηρεσία αναφέρει ότι οι βασανισμοί των υπόπτων είναι αυτοί που βοηθούν στη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών, ωστόσο αποδεικνύεται ότι οι πολλές πληροφορίες προήλθαν από άλλες πηγές. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι ο βασανισμός του Khalid Sheikh Mohammed βοήθησε στη σύλληψη επικίνδυνου τρομοκράτη, που είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σκοτώνοντας 200 ανθρώπους, ωστόσο οι πηγές των πληροφοριών αποδείχτηκε ότι ήταν άλλες.
14. Οι πράκτορες που συμμετείχαν στους βασανισμούς επιλέγονταν προσεκτικά από την υπηρεσία
Σύμφωνα με την έκθεση, η υπηρεσία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σεξουαλική παρενόχληση είτε στους υπόπτους, είτε στις οικογένειες αυτών. Αναφέρεται ότι όλοι οι πράκτορες που συμμετείχαν στις ανακρίσεις δεν είχαν παραδεχτεί ανάμειξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις και μάλιστα είχαν υποβληθεί σε διάφορες δοκιμασίες που αποδείκνυαν τον αυτοέλεγχο τους.
15. Η υπηρεσία αρνήθηκε να υποβάλλει κυρώσεις εις βάρος πράκτορα που εμπλεκόταν στον θάνατο κρατουμένου
Σε τουλάχιστον δυο υποθέσεις η υπηρεσία δεν προχώρησε σε κυρώσεις αξιωματικών που κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων οδήγησαν τους υπόπτους στον θάνατο. Υποστηρίζεται ότι στην πρώτη υπόθεση ο αξιωματικός είχε την εντολή να συλλέξει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο πληροφορίες, ενώ στη δεύτερη ο θάνατος αποδόθηκε σε λάθος του αξιωματικού.
Σύμφωνα με την αναφορά,  από τους 119 υπόπτους που καταγράφονται στη λίστα των βασανιστηρίων, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τους.
1. Abu Zubaydah
2. Ridha Ahmad Najar, aka Najjar
3. Rafiq bin Bashir bin Halul al-Hami
4. Tawfiq Nasir Awad al Bihani
5. Lutfi al-Arabi al-Gharisi
6. Dr. Hikmat Shaukat
7. Gul Rahman
8. Ghulam Rabbani aka Abu Badr
9. Abd al-Rahim al-Nashiri
10. Ghairat Bahir
11. Ramzi bin al-Shibh
12. Muhammad Umar 'Abd al-Rahman, aka Asadallah
13. Abu Khalid
14. Khalid Shaykh Mohammad
15. Mustafa Ahmad al-Hawsawi
16. Abu Yasir al-Jaza'iri
17. Suleiman Abdullah
18. Abu Hazim, aka Abu Hazim al-Libi
19. AI-Shara'iya, aka Abd al-Karim
20. Ammar al-Baluchi
21. Khallad bin Attash
22. Laid Ben Dohman Saidi, aka Abu Hudhaifa
23. Majid Khan
24. Mohd Farik bin Amin, aka Abu Zubair
25. Samr Mimi Abdul Latif al-Barq
26. Bashir bin Lap, aka Lillie
27. Riduan bin Isomuddin, aka Hambali
28. Majid Bin Muhammad Bin Sulayman Khayil, aka Arsala Khan
29. Adnan al-Libi
30. Hassan Ghul
31. Muhammad Qurban Sayyid Ibrahim
32. Abu Bahar al-Turki
33. Abu Talha al-Magrebi
34. Janat Gul
35. Ahmed Khalfan Ghailani
36. Sharif al-Masri
37. Abu Faraj al-Libi
38. Abu Ja'far al-Iraqi

39. Muhammad Rahim 

Σχόλια