Βοηθάτε γιατί χανόμαστε !!!

Ο κ. Γιούνκερ είναι αγαπημένος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ και μόλις πριν ελάχιστες αναρτήσεις είχαμε ζητήσει να αποδοθεί στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη χωρίς τους λεκέδες κάποιων φορολογικών μικροσκανδάλων κάποιων ψωροεκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις την χώρα του, το Λουξεμβούργο... 
Στην ΦΑΙΑΚΙΑ χαιρόμαστε γιατί δεν πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας για το πρόσωπο και βλέπουμε μα ικανοποίηση, ότι ο Jean-Cluade (είπαμε, υπάρχει οικειότητα αναμετάξυ μας) δεν χάνει την ευκαιρία να παρέμβει για την ευοίωνη εξέλιξη της προεδρικής εκλογής στη χώρα, που έχει κατακτήσει πράγματι τις υψηλότερες θέσεις εθνικής ανεξαρτησίας...Σας μεταφέρουμε το σχετικό σημείωμα από τον ιστότοπο Nooz.gr

Ο Γιούνκερ προειδοποιεί για "λάθος εκλογικό αποτέλεσμα"

Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της προεδρικής εκλογής: "Νομίζω ότι οι Έλληνες –που περνούν δύσκολες στιγμές– γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα".

Σε τηλεοπτική συζήτηση της Αυστριακής Τηλεόρασης σε συνεργασία με τον ιστότοπο Euobserver, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε, αναφερθείς στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας: "Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία".

Κληθείς να σχολιάσει αν θεωρεί ότι το ΣΥΡΙΖΑ ακραία δύναμη, είπε: "Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά τους σε πολλούς αδύναμους ανθρώπους στην Ελλάδα και που κατανοούν την αναγκαιότητα των Ευρωπαϊκών διαδικασιών".

Και πρόσθεσε: "Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα πρότυπα".

Σε μία έμμεση αναφορά του στην υποψηφιότητα Δήμα, είπε: "Δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες του ενός και του άλλου κόμματος, αλλά θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα".

* Οι παραπάνω δηλώσεις Γιούνκερ
είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Παίρνει σαφέστατη θέση στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, γεγονός που μπορεί να εκληφθεί και ως έμμεση παρέμβαση στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που ο κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος δρα με τον τρόπο αυτό. Στις ευρωεκλογές είχε ταχθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο άλλοτε επικεφαλής του Eurogroup και νυν πρόεδρος της Κομισιόν έχει αρνητικό παρελθόν με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο δεν έχει συναντηθεί, παρότι έχει επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα δύο φορές


Σκεφτόμαστε,αλήθεια πώς θα περιγράφουν οι επόμενες γεννιές την εποχή, που κάποιος αξιωματούχος των Βρυξελλών έδινε στα ίσα και ντεκλαρέ όχι απλά οδηγίες-εντολές επιλογής υποψήφιου προέδρου αλλά γενικής πολιτικής κατεύθυνσης... Πόσο περήφανοι θα αισθάνονται για μας!!! 

Σχόλια