Σύγχρονα μαθήματα ιστορίας !!!

Επειδή φοβόμαστε, ότι κινδυνεύετε να γίνετε θύματα αποπροσανατολισμού και ερυθράς προπαγάνδας είμαστε υποχρεωμένοι στην ΦΑΙΑΚΙΑ να σας διδάξουμε 2 αράδες ιστορίας... Τα μαθήματα ιστορίας σας προσφέρει η ΟΝΝΕδίτισσα αρχαιολόγος και μοντέλο κ. Έλλη Παπαγγελή, που είναι ήδη γνωστή γιατί έκανε αντίστοιχα "μαθήματα" και για το Πολυτεχνείο και τους "δήθεν", όπως μας αποκάλυψε, νεκρούς του... 
Οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί από την ίδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης... Το λέμε για να μην μας κατηγορήσετε για σεξισμό... Διαβάστε, λοιπόν με προσοχή να ξεστραβωθείτε !!!

«Ο Δεκέμβριος του 1944 ήταν από τους τραγικότερους μήνες στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Τον μήνα αυτό, λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση της χώρας από την γερμανική κατοχή, ο ολοκληρωτισμός έδειξε ξανά το σκληρό και απεχθές πρόσωπο του.

Με ένοπλη εξέγερση το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιχείρησε να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας, εκδιώκοντας τις νόμιμες αρχές και την νόμιμη ελληνική κυβέρνηση που έχαιρε της εμπιστοσύνης των Συμμάχων...

Οι δυνάμεις του ολοκληρωτισμού υπέκυψαν τελικά, υποχωρώντας στη συνδυασμένη πίεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των μικρών βρετανικών δυνάμεων που ήρθαν σε βοήθεια του νόμιμου καθεστώτος.

Χρωστούμε ένα ευχαριστώ και σε αυτούς που πολέμησαν και πέθαναν για το σκοπό της ελληνικής ελευθερίας χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα τους. Η Ελλάδα, με μεγάλες πληγές, απέφυγε την ενσωμάτωση σε αυτό που ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποκάλεσε «Σιδηρούν Παραπέτασμα» και έθεσε τις βάσεις για την μετέπειτα ανάπτυξη της ως φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος».

Ολη η γυμνή αλήθεια... 
Η εμφάνιση είναι η κατάλληλη για τόσο βαρύγδουπο μάθημα ιστορίας...
Τι να κάνεις... Δεν μπορεί κανείς να τάχει όλα...

Σχόλια