Αμεση πρόσληψη του Μάξιμου !!!

Ο Μάξιμος (ιταλιστί: Μάσσιμο) Ντ' Αλέμα μας είναι γνωστός για ορισμένα πραγματάκια... Π.χ. ως ο τελευταίος γραμματέας του Ιταλικού Κ.Κ., που κατέβασε τα ρολλά... Ως ενεργά συμμετέχων στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας  υπό την σκέπη του φιλόστοργου ΝΑΤΟ και ακόμη για τον άγριο σοσιαλισμό, που επέβαλλε στην Ιταλία... Μην σας πω κομμουνισμό...
Πώς τον ξαναθυμηθήκαμε;;; Δεν τον θυμηθήκαμε... Mας τον θύμισε ο ιστότοπος Nooz.gr, που αναφέρεται στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, που μεταξύ των άλλων αυτοπροτείνεται ως σύμβουλος του Τσίπρα...
Διαβάστε το κείμενο, που αντιγράφουμε από το Nooz.gr... Είμαστε βέβαιοι, ότι θα συμμερισθείτε τον ενθουσιασμό της ΦΑΙΑΚΙΑΣ και θα συνυπογράψετε το αίτημα για άμεση πρόσληψή του... 

Ντ' Αλέμα: Μπορώ να γίνω σύμβουλος του Τσίπρα

Την πρόθεσή του να εργαστεί ως... σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο ντ' Αλέμα, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, προτείνοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίσει την Κεντροαριστερά.

"Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό φαινόμενο που συνδέεται με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και δύσκολα μπορεί να εξαχθεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Μια Αριστερά που θέλει να είναι ριζοσπαστική αλλά δεν εγκαταλείπει τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό της, με πρόθεση να αλλάξει βέβαια την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής, θεωρώ ότι συμπεριλαμβάνεται ουσιαστικά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα" αναφέρει.

"Με μόνη εξαίρεση ασφαλώς την πραγματικότητα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ" σημειώνει.

"Υπάρχει όμως μια επιπλέον ενδιαφέρουσα διάσταση σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ: ότι ενώ σε άλλες χώρες η διαμαρτυρία κατά της λιτότητας ασπάστηκε τον λαϊκισμό -και αυτό συνέβη και στην Ελλάδα, όπου γνωρίσατε έναν νεοναζιστικό λαϊκισμό-, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να διατηρήσει την εύλογη αυτή διαμαρτυρία κατά της λιτότητας και των θυσιών που επέφερε μέσα στα όρια της δημοκρατίας" προσθέτει.

"Πρόσθεσε επίσης μια προοπτική ριζικής αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο θετικό αποτέλεσμα. Για να μπορέσουν όμως οι θέσεις αυτές να βαρύνουν σημαντικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θεωρώ ότι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με την κεντροαριστερή πραγματικότητα ώστε να ασκηθεί επιρροή στις θέσεις της Αριστεράς εκείνης η οποία σήμερα κυβερνά σε αρκετές χώρες της Ευρώπης" σημειώνει.

"Πιστεύω ότι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία το 2012 να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας, αλλά έλειψε η αναγκαία πολιτική βούληση. Και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, κάθε άλλο. Θεωρώ ότι αν είχε υπάρξει αυτή η βούληση, το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε μια τέτοια κυβερνητική εμπειρία" εκτιμά.

Σχετικά με το θέμα του χρέους, υποστηρίζει:

"Πρέπει να δούμε το όλο θέμα προσεκτικά. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη να μην αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της, διότι οι αγορές θα την τιμωρούσαν με βάρβαρο τρόπο. Η λογική αυτή, φυσικά, της παντοδυναμίας των αγορών, δεν μου αρέσει, αλλά σκεπτόμενος με ρεαλισμό, πρέπει να προβλέψω ότι οι αγορές θα αντιδρούσαν βάναυσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει -κάτι το οποίο προσωπικά εύχομαι, διότι ένα κόμμα με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέσει ως στόχο τη διακυβέρνηση- πρέπει να κινηθεί ρεαλιστικά και πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν και θέσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη επιζήμιες. Αν θέλει, θα μπορούσα να εργαστώ και ως σύμβουλός του".

Σχόλια